Riv potatisarna och löken på ett rivjärn. När smöret slutat bubbla och börjar skifta färg lägger man i potitis och lökblandningen och platta till potatiskakan med stekspaden
Bryn fläsk och lök i smör håll varm i ugnen. 600 g älgfilé i bitar på spett20 st steklök100 g rökt sidfläsk4 dl rödvinssås6 cl bushmills½ dl kinesisk soyasalt,peppar6 st jordärtskockor2 dl grädde2 msk smörsalt/peppar3 msk riven pepparrotpersilja. 20 st steklök
Låt svamp och finhackad lök och vitlök koka ihop i en torr panna på medelvärme. 3 Scharlottenlökar eller en gul lök, finhackad. 1 Solo vitlök, eller kanske 3 vanliga klyftor, finhackade. 3 Scharlottenlökar eller en gul lök, finhackad. 1 Solo vitlök, eller kanske 3 vanliga klyftor, finhackade
Varmrätten blev den återkommande favoriten enbärskryddad filé tillsammans med en sås smaksatt av gin och fläder samt till detta vitlöksrösti som jag gratinerade i hjärtformar
Skala och tärna alla rotfrutker och halvera och skiva löken, ställ allt på sidan i en bunke. 2 gula lökar. 1/2 purjolök. 1 rotselleri 5 morötter 5 palsternackor 2 gula lökar. 1/2 purjolök 4 msk tamarisås eller ekologisk soya
Smaksätt med salt och peppar och pressa ned vitlöken. Vitlöksrösti, 4 pers. 6-8 potatisar, grovt rivna 1 gul lök, tunnt skivad 2 msk olivolja 5 pressade vitlöksklyftor 2 dl riven parmensanost salt & svartpeppar Stek potatisen och löken mjuk i oljan. 1 gul lök. 5 pressade vitlöksklyftor
Marinaden bestod av olivolja, balsamvinäger, rejält med vitlök, viltkrydda, svartvinbärssaft, soja. I botten på lergrytan lade jag grova bitar av lök, palsternacka, morot och kålrot