Hela rätten består av rökt renstek med hyvlad ost över och hjortronsås, renchops med smörfrästa champinjoner, älgentrcoté med kålrotsjansson och sparrissallad
Det har varit några dagars bloggvila. Välförtjänt, tycker jag. Jag har alltid sagt att bloggen inte får bli något som stressar mig och när lusten inte är där, då får det vara en stund
Började veckan igår med grilltallrik till lunch tillagad av grillmästarna i Kungsan (berättar mer om det i ett annat inlägg) Fortsätter idag med helgens grillade älgentrecote till lunch
Ryggbiff serverad med brynta champinjoner, schalottenlöksky & rostad mandelpotatisLakritsgelé med vanlijparfait, havstornsorbet med saltrostade vaniljstängerGrillad älgentrecote med picklade lökar, färskost smaksatt med brynt lök, krispiga lökringar och en rosmarinkryddad rödvinssås & en potatiskakaHjortron serverad med gelé, mynta, mousse, glass & krispigt chokladbrödHelstekt reninnanlår serverad med rödvinssky smaksatt med älgchoritzo och sesamfrön samt sesampanerad madelpotatisAv allt det jag åt måste jag säga att renen var den godaste och rekommenderar starkt om ni är i Idre fjäll någon gång att äta på PW kök
Älgentrecoté. Stek älgen efter eget tycke, salta och peppra. Bryn orrfilén väldigt snabbt och lägg den sedan att dra av stekfärgen i kokande hönsbuljong någon minut