Älg och hjort har jag prövat tidigare och det har varit väldigt gott. Jag såg att sajten "Hitta recept" Länkar till min hemsida och den 12 augusti då jag stod öga mot öga med en älg en tidig morgon hade jag samtidigt två älgstekar i ugnen, men i blogginlägget fanns inget recept på Tjälknöl. En djupfryst stek av hjort, älg eller rådjur ca 1,5 kg
4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Själv jagar jag inte, men lagar gärna älg. När jag såg det här receptet tyckte jag att det var lite annorlunda mot vanliga älggrytor, så det fick bli söndagsmiddagen helt enkelt
Inspirerad av makens jaktlycka under dagen idag, en älgkalv och en hjort, bestämde jag mig för att göra älgskavsgryta med potatismos och lingonsylt till middag
Du kan självklart byta ut hjorten mot rådjur, älg eller annat kött – vilt eller inte. Här får det delikata hjortköttet gott sällskap av en krämig höstsmakande kantarellrisotto, en kräm på nyttig och vacker grönkål samt en intensiv liten rödvinsreduktion
240g viltskav av ren, älg eller hjort. 240g viltskav av ren, älg eller hjort. Det är ändå något mysigt med att mörkret kryper närmare, vinden viner och att det stänker på rutorna