Vispa vaniljkrämen helt slät. Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull. Dela en vaniljstång på mitten och skrapa ur kärnorna noga och lägg dem i mjölken
Den är fylld med hemmagjord äktavaniljkräm. Och för mig är det inte en äppelkaka om den inte smakar kardemumma, så innan jag toppade vaniljkrämen med äpplena stekte jag dem i smör, mortlade kardemummakärnor, kanel, ingefära och muskotnöt
det hade jag dock inte hemma, så det fick gå bra med vaniljsocker på äkta vanilj. Den här underbart goda vaniljkrämen gjorde jag som fyllning till mina bullar häromdagen, och den var så otroligt både god och enkel, att jag känner att den behöver uppmärksammas än en gång
Jag använde äkta vara när det gäller vanilj och därför är krämen prickig. Grundreceptet kommer från en gammal konditor (som för övrigt hävdar att krämen måste göras med kärlek och omsorg) och med lite småfix har jag kommit fram till nedanstående recept som jag alltid använder mig av när det är dags för – vaniljkräm
Len vaniljkräm med äkta vaniljstång, fantastisk fyllning till desserter med vanilj. Dem blev så himla goda så jag lovade mig själv "Aldrig mer köpt vaniljkräm"
Jag brukar ha i äkta vaniljstång i så smakar nästan som hemmagjord. Självklart kan man göra egen vaniljkräm men har man bråttom funkar det med pulver också