Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Vad som är godast det beror på tillfället men det hör till att baka vaniljbullar. 200 g äkta smör, rumstempererat. 250 g äkta smör, rumstempererat. 200 g äkta smör, rumstempererat. 250 g äkta smör, rumstempererat
Jag gjorde en annan variant på fyllning och förstärkte med lite äkta vaniljpulver. Vrålgoá vaniljbullar, ca 40 styckenIngredienser. Vetebröd150 g smör5 dl mjölk50 g jäst (1 paket - för söta degar)1 dl strösocker0,5 tsk salt1 msk stött/krossad kardemumma14 dl vetemjöl, spara ca 0,5 dl till utbaketVaniljfyllning100 g smör, rumsvarmt0,5 dl strösocker0,5 dl vaniljsocker1 tsk äkta vaniljpulver (kan uteslutas)1 ägg till penslingpärlsocker att strö över bullarnaGör såhär. 1 tsk äkta vaniljpulver
½ dl äkta vaniljsocker. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och låt blandningen bli 37 grader. Smula jästen i en bunke och strö över socker och salt
Så gott det är och så gott det luktar, men det finns både äkta och oäkta vanilj att välja på för att få den där lyckokänslan när det ska bakas eller matlagas