Äkta bolognese recept

En ganska äkta Bolognese (Köttfärssås)

En ganska äkta Bolognese (Köttfärssås)

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Steg 1 2 kg blandfärs 1 msk svartpeppar , malen 0,5 tsk spiskummin , malen 0,5 msk basilika , torkad 0,5 msk oregano 4 st vitlöksklyftor , rivna eller finhackade 150 gram bacon , eller pancetta, finhackad 1 msk salt 2 st morötter , rivna grovt eller finhackade 100 gram blekselleri , (1 stjälk) hackad 2 st gula lökar , hackade 4 tsk sambal oelek Steg 2 0,5 dl sojasås , gärna Kikkoman 1 dl tomatpuré 4 dl rött vin , torrt Steg 3 1 tsk socker , (kan uteslutas) 3 st lagerblad 2 msk rödvinsvinäger , (kan uteslutas) 1 dl grädde , (kan uteslutas) 1 l kycklingbuljong 1,5 burk(ar) hela tomater , eller 4 burkar Köp receptet
Använd din Crock Pot

Använd din Crock Pot

I veckan gjorde jag en äkta köttfärssås bolognese i min Crock-Pot Slow Cooker. Köttfärssås Bolognese, 6-7 port. Köttfärssås Bolognese, 6-7 port
PS klassiker: Spaghetti med köttfärssås

PS klassiker: Spaghetti med köttfärssås

En äkta spaghetti bolognese från Bologna i Italien går under namnet ”ragu” och är gjord på framdelskött av nöt som har fått koka i timmar
Garanterat godaste köttfärssåsen

Garanterat godaste köttfärssåsen

Jag gjorde en äktaBolognese enligt ett recept från Touch of Taste. Denna bolognese blev verkligen något utöver det vanliga
Veckomatsedel 3

Veckomatsedel 3

Fantastisk vegetarisk ”bolognese” med linser som smakar utsökt. Hej alla glada. Idag har jag en rolig nyhet att dela med mig
Lite mer OH LA LA

Lite mer OH LA LA

Självklart bakade med äkta smör, à la boulangerie. Lasagne Bolognese en tisdag när livet kommer emellan
Snabbt långkok på en söndag? Du har tid för en äkta Bolognese

Snabbt långkok på en söndag? Du har tid för en äkta Bolognese

LÅNGKOKT BOLOGNESE400 gram högrev eller grytbitar (ekologiskt så klart)En lökEn morotEn bit rotseller (ca 1/2)Tre stjälkar bladpersilja2 vitlökar2 msk ekologisk tomatpuré2 svartpepparkorn och 2 vitpepparkorn3 dl vitt vin (rött går också bra)5o gram smörFärska örtkryddor, vad som finns i fönstret eller från landetGör så här
Spaghetti Bolognese Lisa style

Spaghetti Bolognese Lisa style

* Precis innan du ska servera, tryck i vitlök med pressen och häll i sockret (samt ev fräst bacon som legat på hushållspapper och fettat av sig) * Klipp över ytterligare persilja och ev färsk basilika * Servera över pastan (ta mycket sås och mindre pasta), riv över parmesan och lägg rikligt med ruccola över (C-vitamin, magnesium som ökar järnupptaget och järn) samt ringla äkta vällagrad balsamvinäger ovanpå (vinäger är mycket hälsosamt)

En äkta italiensk middag

Jag fick i alla fall vara med och fota lite, säga lite oh och ah, lite delizie och fråga om bolognese och tiramisu
PA:s bolognese

PA:s bolognese

Jag vet inte hur en "äkta" bolognese ska vara. Men detta är vår variant. Det blir väldigt gott med rödvin i såsen och parmesanost som topping

Cookie crumble har fått en award!

Jag vill vandra runt i de franska kvarteren, lyssna på jazz och äta äkta cajunmat. Min favorit alla tider är en långkokt bolognese, gärna med hemmagjord pappardelle och en driva parmesan

Pasta bolognese

En äkta italiensk bolognese som härstammar från Italiens Bolgona innehåller inte färs utan nötkött skuret i mindre bitar, en ragu, en köttsås helt enkelt som fått koka ner med lök, morötter, rotselleri, buljong, tomat etc

Lasagne Bolognese

Muskotsås. Smält smör i en kastrull och vispa i mjölet, tillsätt mjölken pö om pö och sjud såsen tills den tjocknar