I med salt, senap, vitlök och gräslök. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter, tills äggstanningen har stelnat. 1 ägg1 msk rödvinsvinäger2 dl rapsolja0,5 tsk salt1 tsk fransk senap1 liten vitlöksklyftahackad gräslökLägg ner ägget i kokande vatten och låt koka precis 3 minuter
Slå äggstanningen över fyllningen. Vispa ihop grädde, ägg, senap med lite salt och peppar. 3 pkt mozarella 8 st mogna tomater 16 st små soltorkade tomater basilika 50 g pinjenötter 6 st ekoägg 5 dl matlagningsgrädde 4 msk fransk senap salt och svartpeppar 1. Grädda i 225°C till fin färg och äggstanningen stelnat. 4 msk fransk senap
Här använder vi en smet gjord på kikärtsmjöl och havredryck istället för äggstanning. De bästa julköttbullarna är små, knaperstekta och osar av kryddpeppar och dijonsenap
Mixa ihop ägg, grädde och senap och häll försiktigt över pajen. 1 tsk dijonsenap. Fortsätt grädda i 200 grader 35 - 40 minuter, tills pajen fått fin färg och äggstanningen stanna i mitten. 1 tsk dijonsenap
Rör ihop äggstanningen och häll den över köttfärsen. 400 g nötfärs3 normalstora morötter (grovrivna)4 dl finstrimlad vitkål1 vitlöksklyfta (pressad)1,5 msk worcester sauce1,5 msk dijon senap1,5 grönsaksbuljongtärning1,5 dl vattensalt och pepparÄggstanning. Smula ner buljongtärningarna och tillsätt vatten, senap, worcester sauce och låt småputtra i ca 10 minuter. 1,5 msk dijon senap
Vispa ihop ägg, grädde, ost och senap, och häll över. 500 g blandfärs1 vitlöksklyfta½ liten, gul lök2 msk osötad tomatpuré2 tsk "Vilda fantasier" eller annan kryddblandningsalt, svartpepparca 2 msk olivolja till stekning700 - 800 g kokt, kall potatis3 ägg1 förpackning LF matlagningsgrädde, 3,3 dl50 g färskriven parmesanost2 msk Dijonsenap1- 1½ msk oreganoSkala och finhacka lök och vitlök, och fräs den lätt i olja. Grädda i ugnen på 225 graders ugnsvärme ca 20 - 25 minuter, tills äggstanningen stelnat och gratängen fått fin färg
Tillsätt senap och curry. 1 msk senap. Ställ fatet på galler i nedre delen av ugnen vid 200° ca 30 minuter tills rätten fått fin färg och äggstanningen har stelnat. 1 msk senap
Vispa ihop grädde, mjölk, salt, vitpeppar, muskot, timjan och senap i en bunke. 1 falukorvring1 finhackad gullök2 hackade vitlöksklyftor5 dl makaroner1 dl grädde3 dl mjölk3 ägg1 tsk saltvitpeppar1/2 tsk timjan1 msk grovkornig senap1 krm riven muskot2 dl riven ost, helst med lite smaksmör till stekning Gör såhär. Häll över äggstanningen och in i ugn i ca 30 min
Klassikern Quiche Lorraine, fransk ost- och skinkpaj, smaksatt med lite dijonsenap och persilja. Vispa ihop ägg, grädde, senap och persilja - krydda med lite salt och svartpeppar
Blanda ihop allt till äggstanningen och slå över. 3 tsk fransk senap. 3 tsk fransk senap. Den här rätten fick jag tips om av från en väninna när jag skulle ha tjejkväll och fantasin tagit ett uppehåll
Blanda äggstanningen och häll i lökblandning. Vispa ihop senap och vinäger. Gratinera mitt i ugn ca 40 min tills äggstanningen stelnat. 1 tsk dijonsenap