Äggstanning ruccola recept

Paj med fetaost, soltorkade tomater och ruccola

Paj med fetaost, soltorkade tomater och ruccola

Fyll det förgräddade pajskalet med ruccola, fetaost och soltorkad tomat. 1 rejäl bunt ruccola. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. 1 rejäl bunt ruccola

paj med svamp och ruccola

Min hektiska period håller på att gå över i något lugnare, och då vill jag testa några olika idéer jag har fått när det gäller alternativ till äggstanning
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Lägg ruccola i botten och på med en klick pestosås. Toppa med nötter, citron och lite ruccola. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter, tills äggstanningen har stelnat. Parmesankorg med räkor & pesto4 st3 dl grovriven parmesan200 g skalade räkor (500 g oskalade)ruccola4 msk pinjenöttercitron till garneringPestosås
Ännu en buffé...

Ännu en buffé...

Vispa ihop äggstanningen och häll över alla grönsakerna i pajformen. Ruccola- och fetaostpaj (längst fram till höger)
Skinkpaj med broccoli och ädelost

Skinkpaj med broccoli och ädelost

Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde med lite svartpeppar och häll äggstanningen över pajfyllningen. Strimla purjolöken och fräs den i lite smör tillsammans med ruccolan tills den mjuknat
Salami- och fetaostpaj utan paj

Salami- och fetaostpaj utan paj

Som vanligt använder jag mitt nya favoritmått på äggstanning, dvs en halv deciliter grädde till varje ägg
Paj på kirskål

Paj på kirskål

Häll på äggstanningen. Eller egentligen kan jag inte påstå att det smakade så mycket, men det funkade alldeles utmärkt som utfyllnad istället för ruccolan som jag brukar använda i denna paj
paj - världens godaste?

paj - världens godaste?

Med lite honung och ruccola på. Ringla honung uppepå och servera med ruccola och gärna rostade valnötter eller pinjenötter
Paj med pesto, fetaost och spenat

Paj med pesto, fetaost och spenat

Fyllningen innehåller ost gånger två, feta och parmesan, tomater, spenat, lök och pesto, den senare rör du ner i äggstanningen
Mumsig paj!

Mumsig paj!

Häll äggstanningen över pajfyllningen. Salami, feta, soltorkade tomater, ruccola, creme fraiche. Fyll det obakade pjskalet med salami, feta, tomater och ruccola
Trevliga tapas och annat gott

Trevliga tapas och annat gott

Häll äggstanningen över ruccola och tomater i pajskalet. I bakgrunden ser ni en paj som även den fått smak av soltorkade tomater samt även lite vitlök och ruccola
Kantarell & skinkpaj

Kantarell & skinkpaj

Låt svalna och servera med ruccola och olivolja. Toppa med äggstanningen och grädda c 40 min i 175 grader

Frasig Tomatpaj med Karamelliserad Rödlök & Chèvre

Toppa med ruccola, rostade pinjenötter och lite smulad chèvre. Fyll därefter på med äggstanningen och grädda mitt  i ugnen i 30 minuter på 200 grader och därefter på grill 200 grader iytterligare 5 minuter