Dagens middag blev färdigfryst pajskal fylld med skinka, majs, purjolök, fetaost och oliver. Eftersom det är portionsformar kan var och en fylla sitt pajskal efter eget tycke och smak
Varva potatis, purjolök, hackade örter, riven ost och äggstanning i det förgräddade pajskalet. Förgrädda pajskalet mitt i 200° varm ugn ca 10 minuter. Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare ca 10-15 minuter eller tills pajen har fin färg och äggstanningen har stelnat
I ett frasigt och lite grövre pajskal med potatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
Jag fyllde min paj med långsamstekt, karamelliserad lök, broccoli, skinka och ost, samt en äggstanning med timjan, vilket är en helt annan fyllning än enligt bokens recept
Fyllde pajen med broccoli, paprikor i olika färger, lök, vitlök, chili, salt, äggstanning och ost. Jag stod för pajen och denna gång gjorde jag pajskal på kikärtor
Avsluta med den sista av osten, och häll äggstanningen, över allt. Det torkar ut pajskalet lite extra. Börja med att lägga 1 dl av osten i ett tunt lager, i botten av pajskalet
Själv kunde jag tänka mej att kanske laborera med lite ost i själva pajskalet nästa gång. Grädda pajskalet i 7-8 minuter tills det börjar få färg. Fyll med valfri fyllning och rör ihop en äggstanning på fyra ägg och 2 dl grädde samt lite salt och peppar. Grädda i 175 grader i 35-40 minuter tills äggstanningen är fast. 35-40 minuter tills äggstanningen är fast
Vispa samman ägg och mjölk och häll äggstanningen över fyllningen. Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet