Här använder vi en smet gjord på kikärtsmjöl och havredryck istället för äggstanning. Veganska kamben med grillad majs – Recept ett ifrån Grill & BBQ SM
Vispa till äggstanningen och häll över fyllningen, toppa med en ostskiva. 4 skivor skinka, strimlad½ dl kidneybönor5 cm purjolök, strimlad2 msk majs½ paprika, hackadca 25 g fetaostÄggstanning
Fyll pajskalet med köttfärsen och häll över äggstanningen och strö över den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och osten fått fin färg. 1 burk majs
300 g frysta grönsaker (ärtor,majs,paprika). Häll det över formen och grädda i 200 grader i ca 25 min, eller tills ytan fått fin färg och äggstanningen stelnat
Pajer med äggstanning är jag inte så förtjust i. Servera pajen med resterande salsa, ev gräddfil och en blandad sallad (jag brukar ta i sallad, majs, avocado, resterade cocktailtomater och rödlök)
Häll därefter över äggstanningen. Gott att servera till är tomat, gurka, majs och sallad. In i ugn 200°ca 25 minuter tills äggstanningen stannat och pajen har fin färg
Gör sedan äggstanningen. Lägg i övriga ingredienser och häll över äggstanningen. Om du hade mjölk istället för grädde får den vara inne något längre tills äggstanningen stelnat
Vispa ihop äggstanningen och häll över fyllningen. Den här pajen är fylld med knaperstekt bacon, strimlade purjolök, smulade ädelost och toppad med majs