När jag, en lördag, var sugen på krabbtartelette så var jag inte sugen på Mary Berry’s smakkombination (även om den låter riktigt god, jag var bara inte på humör just den dagen) men använde hennes recept på deg och smaksatte sedan fyllningen med lime, röd chilli och gräslök
Mosa eller mixa avokadoköttet med vitlök och limesaft, smaka av med salt och peppar. 1 msk saft av lime eller citron. Grädda mitt i ugnen ca 25 min tills äggstanningen stannat och pajen har fin färg. 1 msk saft av lime eller citron
Häll på sockerlag och lime och blanda. Smaka av med lime, salt, chili och socker efter smak. Grädda i ugnen i 175 - 200 grader i 15 - 20 minuter tills äggstanningen stelnat. 1-2 st lime. 1-2 st lime
Häll äggstanningen över ruccola och tomater i pajskalet. Ramslöksgremolata med lime. Blanda ramslök med limeskal och pressad saft samt vitlök och olivolja
Blanda dem med olja, sweet chilisås, limeskal och koriander i en skål. lime. Häll i pajskalet och grädda i mitten av ugnen tills äggstanningen har stannat, ca 25 minuter
Lägg upp fisken och garnera med en limeklyfta och lite hackad rödlök. 1/2 lime. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter tills gratängen fått fin färg och äggstanningen stelnat. 1/2 lime ca 100 gram riven ost
Rör sedan ner det i smeten tillsammans med rivet skal och pressad saft av 1 lime. Ställ formen mitt i ugnen och grädda i 200° ca 30 minuter eller tills äggstanningen har "stannat". 1 st lime
Häll lite äggstanning i varje paj och toppa med lite riven ost. Till dessert åt vi Pavlova med flädercurd, vispad grädde och jordgubbar toppad med limesocker