Någon dag ska jag testa att göra den på lammfärs. I originalreceptet skulle 3 ägg knäckas ner i bechamelsåsen men jag avskyr äggstanning så vi undvek det och lade till ost istället
200 g valfri, väl kryddad köttfärssås - gjord på nötfärs eller lammfärs. Fortsätt grädda i 200 grader 35 - 40 minuter, tills pajen fått fin färg och äggstanningen stanna i mitten. 200 g valfri, väl kryddad köttfärssås - gjord på nötfärs eller lammfärs
Häll över äggstanningen och strö sist över riven ost. 400 g lammfärs. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och bryn lammfärsen tillsammans med löken. 400 g lammfärs
Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, tillsätt salt och peppar och häll äggstanningen i pajskalet. Och äggstanning på 4 ägg fick inte plats i formen… Pajen blev jättegod, men nästa gång minskar jag ner på rödbetorna. 400 g lammfärs. 400 g lammfärs
250 g köttfärs, jag hade lammfärs. 250 g köttfärs, jag hade lammfärs. Glutenfri paj. Den här pajen har jag gjort flera gånger nu i vinter, den har fått vara med på både flygresor och picknick
Fräs i en stekpanna med smör tillsammans med lammfärsen. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda i mitten av ugnen, ca 30 minuter. 400 g lammfärs
Vänd ned 600 g bland- eller lammfärs och fräs till tills den är torr och genomstekt. Vispa ihop 2 ägg med 2 dl mjölk och en nypa salt och häll över äggstanningen, dekorera med 3 lagerblad och lite mer mandel som du trycker ned lätt i stanningen
Vispa ihop äggstanning bestående av äggen, matlagningsgrädden, salt och peppar i en bunke. Denna dag hade vi tänkt oss grekiskt tema, med en lammfärspaj med vitlök, fetaost och rosmarin och en vegetarisk paj med fetaost, rödlök, oliver och soltorkade tomater (dock upptäckte vi sedan att vi hade slut på lammfärs så det blev nötfärs istället)