Äggstanning fårost recept

Medelhavspaj med salami och oregano

Medelhavspaj med salami och oregano

salami och fårost är en god kombination tillsammans med oregano. 150 g salami, idag valde vi hälften vitlökssalami och hälften pepparsalami1/2 st paprika1/2 st rödlök skuren i halvmånar1/2 dl grovhackade soltorkade tomater150 g fårost (kan minskas till 100g)12 st kalamataoliverÄggstanning. Fyll pajen med fyllningen och äggstanningen och grädda ytterligare 40-45 minuter i 175 grader. 150 g fårost

Fullkornspaj med fårost och oliver

Slå äggstanningen försiktigt över fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen, 40-50 minuter tills äggstanningen stelnat och fått lite färg. 150 gram fårost , smulad eller i bitar
Kyckling & broccolipaj utan skal

Kyckling & broccolipaj utan skal

50 gr fårost (feta). 50 gr fårost (feta).  . Har de sista året bara gjort pajbotten med nöt/mandelmjöl som ju blir så gott
Linas Parmesan - & Pecorinopaj med Sparris...

Linas Parmesan - & Pecorinopaj med Sparris...

Blanda allt till äggstanningen men var försiktig med det extra saltet. Pecorino är en fårost med stark smak och sälta så det blev en bra kombo med den lite mildare och yngre Parmesanosten jag hade

Från Hälsohem till hälsohem

Fyll formen med grönsaksfräset, äggstanning och toppa med riven ost. ½ paket fårost eller mer. ½ paket fårost eller mer
Spenat- och fårostpaj

Spenat- och fårostpaj

Häll äggstanningen över spenaten och fårosten i pajskalet. En halv vitlöksklyfta – att gnida skålen till äggstanningen med

Lill-lördags tips

Mosa samman vitlök, finhackade öret, sardeller, honung, smör, parmesan och smulad fårost till en smet

Påskpaj med lammfärs och fetaost

Till äggstanningen, vispa ihop äggen med gräddfil och grädde/mjölk. Dela körsbärstomaterna i halvor, skär broccolin i bitar samt fårosten i kuber

Spenat- och fårostpaj

Häll äggstanningen över spenaten och fårosten i pajskalet. Till äggstanningen. Färsk spenat, alternativt ett paket frysta spenatblad Fetaost, skuren i träningar eller smulad i bitar En halv vitlöksklyfta – att gnida skålen till äggstanningen med 2 ägg 2 dl grädde (eller gräddmjölk) Lite riven muskotnöt Om du använder fryst spenat skall den vara nästan helt tinad och fördelas i det förgräddade pajskalet tillsammans med fetaosten

Medelhavspaj

Vispa ihop äggstanningen och slå den försiktigt i pajskalet. Strimla tomaterna och tärna fårosten. Fortsätt att grädda pajen i nedre delen av ugnen, 30-40 minuter tills äggstanningen stelnat och fått fin färg. 100 g fårost

Medelhavspaj

Vispa ihop äggstanningen och slå den försiktigt i pajskalet. Strimla tomaterna och tärna fårosten. 250 g upptinad bladspenat 1 liten purjolöksmör eller margarin6-8 marinerade, soltorkade tomater 100 g fårost1 knivsudd riven muskot1 tsk mejramÄggstanning. Fortsätt att grädda pajen i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat och fått färg, ca 30-40 minuter. 100 g fårost