Hacka basilika och fetaost och blanda alltsammans i en bunke. 1 kruka basilika. Häll äggstanningen över kasslerblandningen och grädda i ugnen på 175 grader i ca 45 min. 1 kruka basilika
Vispa ihop ägg och mjölk med lite salt, peppar och den klippta basilikan, häll över. Grädda pajen ca 20 minuter tills äggstanningen är fast. 1 knippa(en) färsk basilika
Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter, tills äggstanningen har stelnat. Gratinerad hummer med basilika- och parmesansmör2 port1 hummeren klick smör0,5 tomat8 basilikablad1 liten vitlöksklyfta1 dl riven parmesanostsaltBlanda ihop kryddsmöret. 8 basilikablad
Vispa ihop äggstanningen och häll över alla grönsakerna i pajformen. En varm brietårta (camembert fungerar minst lika bra) går att toppa med en massa olika godsaker så som torkad frukt och blandade nötter, valnötter, honung och färska fikon och färska hallon, basilika och hallonbalsamico
Slå äggstanningen över fyllningen. Strö ut av pinjenötterna och plockade basilikablad. 3 pkt mozarella 8 st mogna tomater 16 st små soltorkade tomater basilika 50 g pinjenötter 6 st ekoägg 5 dl matlagningsgrädde 4 msk fransk senap salt och svartpeppar 1. Grädda i 225°C till fin färg och äggstanningen stelnat
Skär soltorkade tomater, fetaost, oliver och hacka basilikan. I efterhand kände jag att det hade varit gott med någon sås till, kanske en tsatsiki eller liknande så det är ett tips om du vill göra den här rätten, jag toppade med lite tomater och färsk basilika