Ägghalvor med löjrom recept

Ägghalvor med dill- o äggkräm och löjrom

Ägghalvor med dill- o äggkräm och löjrom

Spritsa eller klicka ut röran på ägghalvorna och klicka på lite löjrom. Smaka av med salt o peppar. Löjrom är ju såå gott och känns så där små-lyxigt som man vill att det ska vara på nyår
Kokta ägghalvor med löjrom

Kokta ägghalvor med löjrom

Garnera med färsk dill. Lägg en tesked crème fraiche på varje ägghalva, en tesked löjrom och strö på röd lök
Ägghalvor med löjrom

Ägghalvor med löjrom

Garnera med färsk dill. Lägg en tesked crème fraiche på varje ägghalva, en tesked löjrom och strö på röd lök

Ägghalvor med löjrom

Garnera med färsk dill. Lägg en tesked crème fraiche på varje ägghalva, en tesked löjrom och strö på röd lök
Ägghalvor med löjrom

Ägghalvor med löjrom

Spola av med kallt vatten och låt svalna. Lägg på löjromen. 50-100 g löjrom. Hårdkoka äggen. Skala och halvera äggen
Ägghalvor med löjrom

Ägghalvor med löjrom

Garnera med färsk dill. Lägg en tesked crème fraiche på varje ägghalva, en tesked löjrom och strö på röd lök
Örtkrämsfyllda ägghalvor

Örtkrämsfyllda ägghalvor

Nästa gång kanske jag garnerar medlöjrom och/eller räkor istället. Ett av mina bidrag till midsommarbuffébordet var dessa ägghalvor som jag hade fyllt med en god örtkräm
Ägghalvor med romkräm

Ägghalvor med romkräm

Vispa smetana och rom med elvisp tills det tjocknar. Strö över flingsalt och garnera ev med rom. 50 g löjrom eller röd stenbitsrom. 2 dl Arla Köket® smetana 50 g löjrom eller röd stenbitsrom

Ägghalvor med romröra

Blanda med osten och hälften av rommen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med rom och garnera med körvel
Ägghalvor

Ägghalvor

Placera skalen på fat eller ½ tallrik med grovsalt i botten så de ligger still. Vit italiensk tryffel, löjrom eller varför inte som de är
Kokt ägg toppad med rödbetskräm & löjrom

Kokt ägg toppad med rödbetskräm & löjrom

Toppa ägghalvornamed rödbetskräm och därefter löjrom. Min älskade mamma har dock fått för sig att man ska toppa ägghalvornamed currygrädde och räkor
Toves påskägg - gubbröra, äggkräm med brynt smör och fyllda ägghalvor

Toves påskägg - gubbröra, äggkräm med brynt smör och fyllda ägghalvor

50 g löjrom. Äggkräm med brynt smör och löjrom6 ägg 1 dl vispgrädde 100 g smör 50 g löjrom 1 msk finhackad gräslök 0,5 dl plockad dill salt svartpeppar, nymald. Ägghalvormed pepparrotskräm och sesam4 ägg, hårdkokta 0,5 msk finriven färsk pepparrot 4 msk majonnäs 1,5 tsk japansk soja 1 msk svarta sesamfrön 2 msk smörgåskrasse
Vaktelägg och löjrom på laxtartar

Vaktelägg och löjrom på laxtartar

Lägg en ägghalva på varje laxtorn, toppa med en klick misomajonnäs och löjrom. Lyft upp ringen och fortsätt med resten av brödet och laxen
Ägg med löjrom och ärtcreme

Ägg med löjrom och ärtcreme

Lägg löjrom och ärtcreme bredvid varandra på ägghalvorna. Gör likadant medlöjrommen. Använd två dessertskedar och forma ägg av ärtcremen med hjälp av skedarna