Dela äggen och blanda i äggulorna i smeten. Smält smöret. Inspirationen är hämtad från Bakasockerfritt. Vispa äggvitor och grädde med elvisp var för sig och blanda försiktigt ner i smeten
Vispa ihop ägg, socker och farin. Hacka valnötter grovt och lägg i en gryta. Vänd ner i äggsmeten och vispa med elvisp tills en fin deg/smet har bildats
Smält smöret och tillsätt smör och ägg, glöm inte att ha i valnötterna. Grovhacka valnötterna och rosta dom i 20 minuter på låg värme i en stekpanna. Videobeskrivning för receptet 6 ägg. 9 dl socker. 2 msk vaniljsocker. 300 g smält smör. 150 g valnötter
Dessutom hade jag en påse valnötter som jag var sugen på att göra nåt med. 75 g smör3-4 väl mogna bananer1 dl socker2 tsk vaniljsocker2ägg1 msk kakao1 tsk bikarbonat2 1/2 dl vetemjöl2 msk mjölk100 g valnötterSätt ugnen på 175 graderSmöra och bröa en sockerkaksform. Vispa smör, bananer, socker och vaniljsocker smidigtRör i äggen ett i tagetBlanda de torra ingrediensernaRör ner i smeten tillsammans med mjölkenKrossa valnötterna med händerna och blanda iHäll upp smeten i formenGrädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 min (känn med en sticka)Kakan är väldigt saftig så den är minst lika god dagen efter. 75 g smör. 1 dl socker. 2 tsk vaniljsocker. 2 ägg
Jag kunde inte låta bli och lägga till en härlig frosting gjord på citronsaft och florsocker. Häll därefter ner smör- och mjölkblandningen tillsammans med salt och ägg i jästblandningen