Lägg på en plåt med bakplåtspapper. I receptet använde jag mig av rårörsockret nedanför som man måttar exakt som vanligt vitt socker, men har ni annat kan ni behöva anpassa mängden lite
Tillsätt kesella, socker, salt och ägget. Strö över rikligt med strösocker och kanel. Bred ut det rumstempererade smöret (som du blandar i vaniljsockret i) på den utkavlade degen
Jag har penslat det här gänget med sockerlösning efter gräddning, vilket jag verkligen gillar, men det går också bra att pensla dem med ägg före gräddning om man hellre vill det
Tillsätt ägg, socker, salt, saffran och det mesta av mjölet. ägg. Häll Kesellan i degspadet. ägg. Pensla brödet med ägg och grädda mitt i ugnen ca 8 minuter för små bröd och längst ner i ugnen 15-20 minuter för stora bröd. som ovan men 2 enkla lussekatter läggs i ett kors. rulla smala längder, ca 25 cm, vik dem på mitten och sno ihop "benen" 100 g smör. 250 g kesella. 5 dl socker
Rör samman det med kesellan och vänd ner i äggsmeten. Smörj en avlång form. Smält smör och låt svalna. 25 g Smält smör. 10,5-2 dl Socker ( 0,5-2 dl socker beroende på HUR söt du vill ha den). 1500 g Kesella 10%. 1Vispa ägg och socker så poröst det går. 1Blanda smälta smöret med smaksättningen, vaniljen, salt och maizena
Tillsätt ägget. vinbärblad, siktat florsocker Ugn. 80 g rumsvarmt smör. 11 dl strösocker. 11 st ägg. 1250 g kesella. 5 dl strösocker. 12 tsk vaniljsocker. 80 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 st ägg 3. 250 g kesella 1. 5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 st ägg 2. 175°Rör samman smör och socker krämigt och fluffigt. 1Smörj och bröa en form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. 1Blanda samman kesella, socker, vaniljsocker och ägg. 1Garnera med lite vinbär och sikta över florsocker
Några ägg, lite kesella och jordgubbar senare var saken biff. Ugnspannkaka med kesella. 3 ägg. 2 dl kesella. 1 msk socker. 1 msk smör till formen. Smörj en form som är ca 20 cm i diameter med smör och häll i äggsmeten. 3 ägg. 2 dl kesella