Ägg och parmesan recept

Ugnsbakade ägg med parmesan och örter

Ugnsbakade ägg med parmesan och örter

En morgon bjöd hon på supergrymma ägg till frukost. Blanda parmesan, örter, salt och peppar i en skål. Fördela smöret och grädden i formarna
Pasta med bladspenat, ägg och parmesan

Pasta med bladspenat, ägg och parmesan

Ochägg. Knäck ner ett par ägg. PASTA MED BLADPSPENAT ÄGGOCHPARMESAN, en receptskiss. Köket är typ åttahundra grader och lunchfixandet går knappt med autopiloten
Varm sallad med blomkål, ägg och parmesan

Varm sallad med blomkål, ägg och parmesan

Ta en bit parmesanostoch skär i små platta rektanglar ochlägg ner i stekpannan. Lägg en klick smör i en stekpanna ochlägg i blomkål och lök
Ravioli med ägg, tryffel och parmesan

Ravioli med ägg, tryffel och parmesan

Lägg upp på tallrikar och riv över parmesanoch rikligt med färsk tryffel. Tillsätt äggoch rör ihop degen med hjälp av skaftet på en slev
Minipajer med parmesan och ägg

Minipajer med parmesan och ägg

Nu valde jag att fylla mina små pajer med parmesanochägg, så hela pajen är ju inte vegansk, men här har ni en bas som ni kan använda er av, och så kan ni själv bestämma fyllningen
Ugnsbakade ägg i tomat- och färssås

Ugnsbakade ägg i tomat- och färssås

Salt och peppar. 2 ägg. 1 dl stark riven ost, parmesan eller. 200g Hälsans Kök färs. 2 dl färdig tomatsås. 1/2 gul lök, skivad
Parmesan och mandelpanerad torsk

Parmesan och mandelpanerad torsk

1  0,50 dl Riven parmesanost.   600 g Torskfilé. 1  1 Ägg. 1  0,50 dl Mandelmjöl. 1  0,50 dl Riven parmesanost
Parmesan och mandelpanerad torsk

Parmesan och mandelpanerad torsk

1  0,50 dl Riven parmesanost.   600 g Torskfilé. 1  1 Ägg. 1  0,50 dl Mandelmjöl. 1  0,50 dl Riven parmesanost

Stekta ägg med parmesan

Så ett tips till er som gillar äggoch vill variera – riv lite lagrad ost över ägget (t ex parmesan)