Vispa socker och ägg fluffigt. Jag hittade några paket billiga sockerärtor i affären senast, och häromdan testade jag att mixa dem till en sås, tillsammans med lite grädde, kikärtor, basilika och vitlök
Tomat/Basilika. Jag tycker äggmuffins är väldigt smart att ta med. Dessa går att göra helt mejerifria genom att blanda i en skvätt vatten i äggblandningen i stället för mjölk
Det går också att lägga i bullformar i muffinsplåten vilket jag gjort på bilderna. Tillsätt ägg, olja, yoghurt eller fil och arbeta snabbt ihop till en deg
Skär och hacka fyllningen, lägg undan lite till topping. Fullproppade med fetaost, soltorkade tomater, strimlad rödlök, svarta oliver och basilika… Mums
Ett tag hade jag fullkomlig dille på att göra egna matmuffins. Blanda 1 ägg, 2 dl turkisk yoghurt med 1 tsk fiberhusk & 2 tsk bakpulver. Tillsätt två rivna morötter (normalsmå) och 2 matskedar oregano (eller kanske rosmarin eller basilika. 1 ägg