Ägg benedict recept

Klassisk ägg benedict

Klassisk ägg benedict

Om du servera dina äggbenedict med bacon, stek det nu. Blanda två äggulor och citronsaften i en kastrull
Ägg Benedict Sous Vide-style

Ägg Benedict Sous Vide-style

Några googlingar senare (jag har typ svart bälte i att googla), hittade jag några sajter som avhandlade det perfekta ägget

Ägg Benedict

Pocherade ägg. ~ ÄggBenedict. Vispa ihop äggulor och vinäger (en mindre mängd vinäger om man inte vill ha så stark syra) i en djup tallrik som sätts ovan en kastrull med lätt sjudande vatten (svag värme på plattan), vispa med elvisp tills det börjar tjockna lite (var noga med att hela tiden inte ha för stark värme
Gammeldags Ägg Benedict

Gammeldags Ägg Benedict

Han beställde “rostat bröd med smör, pocherade ägg, krispigt bacon och en rejäl hög med Hollandaise”, något som den kända hovmästaren, Oscar Tschirky förfinade till den mer vanliga versionen av ÄggBenedict som vi känner till idag med en English muffin, skinka med pocherat ägg och Hollandaise
Ägg benedict med lax

Ägg benedict med lax

Spreja varje bit med vatten, gärna i blomspruta på bägge sidor och vänd dem i polentagryn. Pocherade ägg
Ägg Benedict – pocherat ägg med hollandaisesås

Ägg Benedict – pocherat ägg med hollandaisesås

Vad behöver man för äggbenedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar. 1Vad behöver man för äggbenedict. 12 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
Ägg benedict

Ägg benedict

Utmaningen består i att för första gången pochera ägg. Blanda äggulor, citron, vin och vatten i en kastrull
Ägg Benedict

Ägg Benedict

Blanda äggulor och vatten i en skål över sjudande vattenbad och vispa tills äggulorna tjocknar. Lägg på skinkan
Ägg Benedict

Ägg Benedict

Pocherat ägg. Knäck äggen, ett åt gången, i en kopp och låt det glida ner i vattnet. Ta upp ägget med en hålslev och låt rinna av
Ägg Benedict

Ägg Benedict

Pochera ägg. Knäck ett ägg i taget i en kopp. Ta upp ägget med en hålslev och lägg det att rinna av. Lägg grönsakerna på brödet
Ägg Benedict

Ägg Benedict

4 ägg. 4 st äggulor. Pocherade ägg1 msk ättikssprit 1 l vatten 4 ägg. Hollandaisesås200 g smör 4 st äggulor 3 msk vatten 1-2 msk pressad citron Salt peppar cayennepeppar
Ägg Benedict på Niklas Ekstedts vis

Ägg Benedict på Niklas Ekstedts vis

Knäck äggen ett i taget i en skål och häll sedan försiktigt ner äggen i det sjudande vattnet. Lyft upp och känn efter att ägget håller ihop
Ägg benedict

Ägg benedict

Vispa ihop äggulor, vatten, worcestershiresås och citronsaft i en liten kastrull. Häll snabbt i äggen mot kanten av kastrullen
Ägg Benedict

Ägg Benedict

Pocherat ägg. Knäck äggen, ett åt gången, i en kopp och låt det glida ner i vattnet. Ta upp ägget med en hålslev och låt rinna av
Ägg Benedict

Ägg Benedict

Pocherade ägg. När vi var hos syrran bjöd min systerdotter Hanna på lyxbrunch nämligen ÄggBenedict. Pocherade ägg