Pocherade ägg. ~ ÄggBenedict. Vispa ihop äggulor och vinäger (en mindre mängd vinäger om man inte vill ha så stark syra) i en djup tallrik som sätts ovan en kastrull med lätt sjudande vatten (svag värme på plattan), vispa med elvisp tills det börjar tjockna lite (var noga med att hela tiden inte ha för stark värme
Han beställde “rostat bröd med smör, pocherade ägg, krispigt bacon och en rejäl hög med Hollandaise”, något som den kända hovmästaren, Oscar Tschirky förfinade till den mer vanliga versionen av ÄggBenedict som vi känner till idag med en English muffin, skinka med pocherat ägg och Hollandaise
Vad behöver man för äggbenedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar. 1Vad behöver man för äggbenedict. 12 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
4 ägg. 4 st äggulor. Pocherade ägg1 msk ättikssprit 1 l vatten 4 ägg. Hollandaisesås200 g smör 4 st äggulor 3 msk vatten 1-2 msk pressad citron Salt peppar cayennepeppar