Den här gången får det bli goda pannkakor med fyllning av gräddkokt grönkål, ädelost och nötter. 1½ dl Jyttemjöl Fibra Teff - grön påse - innehåller råris, bovete, majs, sockerrör, teff och husk½ msk fibehusk2 krm salt3 ägg4 dl laktosfri mellanmjölk2 dl laktosfri filmjölk/yoghurt250 g färsk grönkål2 dl laktosfri grädde2 msk Kunglig salladskrydda50 g grönmögelost - Auraca 1 dl blandade nötter/frön - jag tog cashewnötter, solroskärnor och pumpafrönBlanda mjöl, husk och salt i en skål
Rosta solroskärnor i en torr stekpanna, strö över flingsalt. Smörgåstårta med ädelost och prästost. Hacka valnötter och garnera tårtan med de och de rostade solroskärnorna
Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna, smaka av med lite salt. 160 g Morbier eller annan ädelost. Täck brödbitarna med ädelost och toppa med 0,5 tesked chutney och solrosfrön. 160 g Morbier eller annan ädelost
Rosta solroskärnorna i torr stekpanna. Ringla över dressingen och toppa med solroskärnorna. Grillad fänkål med ädelost4 port1 fänkålsståndädelostoljaDela fänkålen i fyra delar. Grillad halloumi med rostad paprikadressing och solroskärnor2 rostade paprikor1 msk rödvinsvinäger2 tsk dijonsenapen gnutta socker eller sötningsmedel4 msk olivoljasalt och peppar1 dl solroskärnor2 halloumiostar65 g babyspenatMixa de rostade paprikorna med vinäger, senap, olja och socker till en slät dressing. 1 fänkålsståndädelostolja
Men nu rekommenderades det i receptet picklade grönsaker till, men jag provade istället att göra syltade kantareller som fick sällskap av parmesan- och fröpanerad squash och en ädelostcreme
Extra läckra blir klubborna om man blandar i lite solroskärnor i marinaden. Jag tycker det blir jättegott med lite smulad ädelost och en klyfta vitlök eller 1 tsk vardera av paprikapulver och curry