Ta bort från värmen och häll i sherry samt smaka av. 2 msk sherry (kan uteslutas). Ca 1 liter svamp (ca 400 g), gärna olika sorter 2 dl crème fraiche 5 knippen persilja 4 dl kycklingbuljong 3 shalottenlökar 2 klyftor vitlök 3 blad dragon, hackade eller ½ tsk torkad 2 msk blåmögelost av komjölk 4 msk vetemjöl 2 msk sherry (kan uteslutas) Salt Vitpeppar God olivolja till servering
Man kan också ha i ett par matskedar sherry om man har hemma eller en bit ädelost. Har ni lyckan att ha svart trumpetsvamp hemma så är en soppa av den underbart god att äta
Tillsätt sherry och koka ytterligare någon minut. Mixa samman ädelost och crème fraiche. 2 msk torr sherry. Ädelostkräm50 g Kvibille ädelost eller annan grönmögelost. 2 msk torr sherry. 50 g Kvibille ädelost eller annan grönmögelost
4 portioner, 1 timme 50 g hasselnötter 2 röda paprikor 150 g god ädelost, t ex ädelblå från Skärvången 4 kycklingfiléer 1/2 kruka basilika 4 kvistar rosmarin salt nymalen svartpeppar 4 skivor rökt skinka, t ex Tvärnö eller Schwarzwald olivolja eventuellt lite vitt vin eller sherry 1
maken som inte gillar ädelost annars (vilket jag tycker är förfärligt trist för övrigt). Fredagssås med ädelost4 dl creme fraiche1 köttbuljongtärning1/2 dl sherry4 msk grönmögelost eller gorgonzolakörvel (ca 1 tsk)persilja (ca 1/2 msk)S&PGör så här. 1/2 dl sherry
Smaksätt med tomatpuré, ost, rosmarin och sherry. 100 g ädelost. 2 msk sherry. Skär svampen i bitar. Smält smör i en kastrull och låt svampen puttra i ett par minuter