125 g ädelost. 1 msk söt stark senap. Salta och krydda karréskivorna, lägg dem i en ugnsform. Torka av de soltorkade tomaterna från olja annars flyter oljan omkring och ser osmaklig ut, skär dem i mindre bitar och strö över köttet
Bred på senap och lägg på lite smulad ädelost och en päronklyfta och rulla ihop. 1 msk senap. Lägg ut köttet på en skärbräda och krydda med salt och peppar
Servera med sallad i mild senapsdressing. Använd styrka på ädelosten efter smak, jag tog en väldigt mild variant, Kvibille Ädel Special, passar bra om man inte vill ha för distinkt smak
Och inspirerad av Milla bytte jag ut de annars obligatoriska hamburgertillbehören senap, ketchup och hamburgerdressing mot ädelost, päron och majonnäs istället
Smaka av med soja, gelé, senap, salt och peppar. Jag blandade i både creme fraiche och matlagningsgrädde, vilket gjorde grytan särskilt krämig, och smulade i ädelost för att sätt lite extra smak
I övrigt hade jag två skivor surdegsbröd, sallad, tomat, gurka, bearnaisesås och senap och ketchup. Jag stekte burgaren och i sista vändningen la jag på lite ädelost så den hann smälta lite
Blanda ihop olja, vinäger, senap och honung till dressingen. Salladen med krispig bacon och knapriga rostade valnötter fungerade jättefint ihop med ädelostsåsen
Grillad fänkål med ädelost4 port1 fänkålsståndädelostoljaDela fänkålen i fyra delar. Grillad halloumi med rostad paprikadressing och solroskärnor2 rostade paprikor1 msk rödvinsvinäger2 tsk dijonsenapen gnutta socker eller sötningsmedel4 msk olivoljasalt och peppar1 dl solroskärnor2 halloumiostar65 g babyspenatMixa de rostade paprikorna med vinäger, senap, olja och socker till en slät dressing. 1 msk fransk senap2 msk balsamvinäger4 msk olivoljasalpepparen nypa sockerSkölj salladen och lägg på fat. 1 fänkålsståndädelostolja