Ädelost rosmarin recept

Kycklinglår med ädelost, bacon & rosmarin

Kycklinglår med ädelost, bacon & rosmarin

Servera kycklinglåren med ädelostsås, bacon, ris och sallad. 100 g ädelost, t ex Kvibille ädel. 2 msk färsk hackad rosmarin. Tillsätt grädde, yoghurt, buljongtärning, 2/3 av ädelosten och hackad rosmarin. 100 g ädelost, t ex Kvibille ädel. 1/2 buljongtärning 2 msk färsk hackad rosmarin
Veckans vegetariska: Lökpaj med rosmarin och ädelost

Veckans vegetariska: Lökpaj med rosmarin och ädelost

Vi hade en bit ädelost hemma som ge lökpajen en skjuts tillsammans med rosmarin i pajskalet. Lägg tärnat smör, créme fraiche, mjöl, rosmarin och salt i en bunke och arbeta ihop till en deg
Ädelost på sötpotatischips

Ädelost på sötpotatischips

6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kyckling med ädelost!

Kyckling med ädelost!

Strö över rosmarin. Färsk rosmarin. 140 gram kvibille ädelost. Skär kycklingen i bitar och stek i smör. Tillsätt grädde, fond, kryddor, saft och soja
KYCKLINGGRYTA MED ÄDELOST

KYCKLINGGRYTA MED ÄDELOST

Kycklinggryta med ädelost. färsk rosmarin. Strö över rosmarin. färsk rosmarin. Tidigt på lördag drar vi till fjällen, det blir fest hela kvällen och så vidare och så vidare
KYCKLINGGRYTA MED ÄDELOST

KYCKLINGGRYTA MED ÄDELOST

Jag fortsätter på temat ädelost eftersom det lämnade en bit över efter gårdagens vårliga soppkok. Det här en gryta med mycket smak och inte bara från osten utan också från rosépepparn och den färska rosmarinen
Rostad mjuk pepparkaka med ädelost

Rostad mjuk pepparkaka med ädelost

Koka ihop honung, olivolja, rosmarin och finhackat apelsinskal. Garnera med rosmarin och apelsinskal. Skär centimetertjocka skivor av pepparkakan och rosta dem i en stekpanna i olivolja eller smör
Dagens recept: Lammkotletter med ädelost

Dagens recept: Lammkotletter med ädelost

Även timjan, rosmarin och pepparrot smakar fint till lammkött. Stek dem läckert bruna och gratinera dem under ett täcke av ädelost och crème fraîche
Kycklinggryta med ädelost

Kycklinggryta med ädelost

Ädelosten gifter sig väl med rosmarin, rosépeppar och sötman från portvinet. färsk rosmarin. Strö över rosmarin
Lammburgare med ädelost och karamelliserad rödlök

Lammburgare med ädelost och karamelliserad rödlök

600 g lammfärs 2 msk färsk rosmarin, hackad 1-2 klyfta vitlök, rivna 1 tsk salt svartpeppar, nymald (efter smak). Till servering100 g ädelost (krämig) 50 g blandade späda salladsblad olivolja fikonbalsamico, krämig 8 skiva surdegsbröd, levain tunna skivor, rostat flingsalt svartpeppar, nymald

Kycklinggryta med ädelost

Strö över rosmarin. färsk rosmarin. Skär kycklingfilén i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, fond, kryddor, portvin (eller saft) och soja
Färsk gnocchi med ädelost, ostronskivling och rosmarinolja

Färsk gnocchi med ädelost, ostronskivling och rosmarinolja

Det är färsk gnocchi med egenmixad rosmarinolja, päron och ädelost. Ska också erkänna att ädelost inte är min grej heller så istället för att ha i osten i rätten som det står i receptet så smula jag bara över lite vid servering men det sluta med att jag peta bort allt då jag inte klarade av att äta då det tog över för mycket

Portermarinerad höstgryta med kantareller

Tillsätt kantareller, ädelost, grädde, soja och gelé i grytan.  Testa att byta ut enbären i marinaden mot rosmarin, färsk timjan eller apelsinskal