Ädelost och aubergine recept

Ädelostgratinerad aubergine på quinoa- och granatäppelsallad

Ädelostgratinerad aubergine på quinoa- och granatäppelsallad

Ingredienser Ädelostgratineradaubergine 1 st aubergine 0 olivolja 0 salt 1 förpackning ädelost 0 svartpeppar Quinoasallad 4 dl quinoa 1 ask babyspenat 1 st rödlök(ar) 2 krm svartpeppar 1 tsk salt 1 tsk vit balsamvinäger 1 förpackning gröna linser , kokta 0,5 dl olivolja 1 st citron(er) 1 kruka(or) persilja 1 tsk honung 1 st granatäpple(n) Övrigt 1 st bakplåtspapper Köp receptet Näringsvärde Kcal
Auberginebiffar med Ädelost och Mandel

Auberginebiffar med Ädelost och Mandel

Lägg en skiva ädelost på två, lägg de andra skivorna över och tryck till ordentligt. Syran harmonierar fint med ädelosten
Ost- och grönsakslasagne

Ost- och grönsakslasagne

Skär auberginen i tunna skivor på längden. Kärna ur och skär paprikorna i fjärdedelar. Ansa och strimla purjolöken
Lugnochro-resa till Kreta och grön gryta

Lugnochro-resa till Kreta och grön gryta

Smula över ädelostenoch häll över grädden. Mat- och hälsoresa. Den här gången till Kreta, för att rekognoscera inför en hälsoresa som jag och goda vännen Mona från Åland planerar inför nästa år

Påskmat LCHF

Lägg hjortron ochädelost i en ugnsfast form. Lägg i lök ochaubergine, som får bryna med en stund. Mängder av Påskmat går att anpassa enkelt till LCHF, med mycket av nyttigt fett och mindre av ohälsosamma kolhydrater
Gravat kött

Gravat kött

Men nu rekommenderades det i receptet picklade grönsaker till, men jag provade istället att göra syltade kantareller som fick sällskap av parmesan- och fröpanerad squash och en ädelostcreme
Grillat & grekiska varma grönsaker

Grillat & grekiska varma grönsaker

Idag blev det vad vi hade hemma till middag, karré och grönsaker och en ädeloströra. Ha i aubergineoch zucchini först och krydda, sen röd lök, skalade vitlöksklyftor och champinjoner och krydda igen

Maris Vegetariska julbord för 8 personer

Tillaga brysselkålen med tranbär, pecannötter ochädelost. Vårt vegetariska julbord innehåller en härlig blandning av klassiska rätter som inlagd "senapssill", griljerad kålrot, hemkokt rödkål och kokta ägghalvor tillsammans med inspirerande och gröna rätter som grönkålspizza och fräscha sallader

i en annan ordning

Av det lilla som just nu bor i mina skåp lyckades jag knåda ihop en gratinerad aubergine fylld med qornfärs, rödlök, champinjoner, fänkål, ochädelost, toppad med rostade soyabönor och honung
Franskt i bistron

Franskt i bistron

Till grytan bjöd jag kokt ris och en sallad med ädelostoch päron med en björnbärsdressing. (Skulle det vara så att du inte fyller alla utan får ett gäng över, testa att fylla dem med någon god skaldjursröra eller ädelostcreme - galet gott