15 små pajer Pajdeg 75 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 dl kvarg (1 %) Fyllning 200 g strimlad grönkål eller fryst grönkål (200 g färsk motsvarar 250 g fryst) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 ägg 1 dl kvarg (1 %) 1 1/2 dl mellangrädde salt och peppar 140 g ädelost Garnering 1 1/2 dl skållad sötmandel 1 1/2 msk honung 1 1/2 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt kvarg, fond och salt. 1 dl kvarg. 2 dl ädelost, smulad. Gör så här. Pajskal. Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål
Riv eller mosa osten till ädeloströran och blanda med kvarg. 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg. Salta och peppra kyckling-filéerna och grilla eller stek dem i smör 1–2 min på varje sida
Gräddädelost använde vi för extra krämig smak. Små bakpotatisar med rödbetskvarg och rökt lax. VARMRÖKT LAX MED BAKAD SMÅPOTATIS OCH RÖDBETSKVARG från ica
Hembakta pepparkakor med ädelostcrème och fikonmarmelad gick hem både hos stor och liten. Ädelost blandads med lika delar kvarg/kesella/creme fraiche (välj själv efter eget smak och tycke)
Vårt söta julbord innehåller en blandning av glögg, julmust, pepparkaksdeg, ädelost, frukt, nötter, choklad, godis samt ingredienser till hembakade lussebullar och dumleflarn som du kan förbereda dagarna innan julafton