Ädelost kesella recept

Grönkålspaj med Ädelost

Grönkålspaj med Ädelost

Blanda ihop till en smidig deg med kesella och mjöl. Vispa ihop ägg, kesella, grädde, salt och peppar. Pajdeg75 g smör3 dl vetemjöl1 dl kesella 1%Fyllning200 g färsk strimlad grönkål (eller 250g fryst)1 gul lök2 ägg1 dl kesella 1%1,5 dl mellangräddesalt och peppar140g ädelostsötmandel, honung och flingsaltSkär smöret i bitar. 1 dl kesella. 1 dl kesella 1%1,5 dl mellangräddesalt och peppar
Broccolipaj med ädelost

Broccolipaj med ädelost

Fördela broccolin i pajskalet och smula över ädelosten. 3⁄4 dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt. 1 3⁄4 dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt
Paj med krabba och ädelost

Paj med krabba och ädelost

11 dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt. 11½ dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt. 40 g Arla® Svenskt Smör 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt 2 dl grahamsmjöl Fyllning. 2 små päron 200 g krabbkött 1 dillknippe 1½ dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt 1½ dl Kelda® mellangrädde 2 ägg 50 g Kvibille® ädel
Broccolipaj med ädelost och bacon

Broccolipaj med ädelost och bacon

Blanda ägg, kesella, grädde i en bunke. Skär baconet i mindre bitar och stek knaprigt. Dela broccolin i små buketter och fördela dessa och baconet i en pajform
Minipajer med ädelost

Minipajer med ädelost

3⁄4 dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen
Grillad kycklingburgare med ädelost

Grillad kycklingburgare med ädelost

Riv eller mosa osten till ädeloströran och blanda med kvarg. 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg. Salta och peppra kyckling-filéerna och grilla eller stek dem i smör 1–2 min på varje sida
Krabbpaj med ädelost

Krabbpaj med ädelost

Blanda kesella, smör och mjöl. Mixa samman kesella, grädde, ägg och ost. 1 dl kesella. 250 g kesella. 75 g riven ädelost
FREDAGSMYS MED TRERÄTTERS

FREDAGSMYS MED TRERÄTTERS

Man kan i princip välja vilken marmelad eller sylt man känner för och till det lite ädelost eller vit dessertost
Broccolipaj med bacon och ädelostdressing

Broccolipaj med bacon och ädelostdressing

Hacka samman smör, mjöl och kesella till en smidig deg, använd gärna matberedare. Vi serverade den med en vinägrettslungad spenatsallad och ädelostdressing
Paj med kräftstjärtar

Paj med kräftstjärtar

Lägg dem i formen tillsammans med kräftstjärtarna, och smula över ädelosten. Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, smör och kesella, och arbeta ihop till en deg

Den godaste vårbuffén

Fördela broccolin i pajskalet och smula över ädelosten. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en deg. Vispa ihop ägg, grädde, kesella samt salt och peppar
Trevliga tapas och annat gott

Trevliga tapas och annat gott

lufttorkad skinka ( i detta fallet prosciutto), riven ädelost (typ gräddädel), passionsfrukt och lite mynta
Ädelostpaj

Ädelostpaj

Vill man absolut göra en magrare paj kan en del av smöret bytas ut mot kesella, men bäst resultat blir det med det gamla hederliga smöret i pajdegen
Min smörgåstårta

Min smörgåstårta

Kesella. * Blanda de fyllningar du vill ha, om du in te vill ha alla fyra. * Garnera med räkor, kräftstjärtar, rökt lax, röd- och svarkornig kaviar, gurka, citron, rädisor och oliver