Rosta kavringsskivorna i brödrost eller i torr stekpanna. 6 skivor kavring. 160 g Morbier eller annan ädelost. Täck brödbitarna med ädelost och toppa med 0,5 tesked chutney och solrosfrön. 6 skivor kavring. 160 g Morbier eller annan ädelost
Funderar på ädelost till förrätten och choklad till efterrätten. Kavringscheesecake är en riktig klassiker och går bra att förbereda, ja till och med frysa
Skär kavringen i bitar och mixa dem till smulor i en matberedare. Tryck ut kavringen i botten. Fördela fyllningen på kavringsbotten och bred på sikrom i ett jämnt täcke
Lite mer jobb kräver Portvinskokt päron Saint Agur, valnötter & knaprig kavring, men sötman från portvin och päron går fint ihop med den krämiga och smakrika ädelosten
Laxterrin med tillhörande gräslökssås, räkcocktail med mangopuré, ädelostcheesecake dekorerad med kräftstjärtar, rödlök och dill och så en chokladkräm med björnbär till dessert
Mosa ädelosten tillsammans med philadelphiaosten, glögg och eventuell konjak. Vill ni så är det även gott och snyggt att servera bollarna på en trekantsskuren bit kavring
Lägg ut fyra skivor kavring på längden, bred över hälften av ädelostkrämen. Smula ner ädelosten i en bunke och vispa eller mixa ihop den med crème fraiche
Avokado med ädelost. Toppa med tunt hyvlad fänkål och kavringssmul. Blanda med 80 g smulad ädelost. Stek 1 dl mixad kavring knaprig i 2 msk smör. 1 dl mixad kavring knaprig i
Lägg ut fyra skivor kavring på längden, bred över hälften av ädelostkrämen. Smula ner ädelosten i en bunke och vispa eller mixa ihop den med crème fraiche