Dagens kalkonrecept är ett av de få som jag letat inspiration till utanför mitt eget kök. Där hittade jag den här Ajvarkycklingen, som jag gjorde på kalkonbröst istället
Smula sedan i hela ädelosten och låt smälta. Fräs kalkon, vitlök och lök i smör i en gryta. 100 g rökt kalkon eller skinka. 140 g ädelost (ett paket) t. 100 g rökt kalkon eller skinka. 140 g ädelost (ett paket) t
Nu kan jag avslöja att vi blev bjudna på en underbart god kalkon med en underbart god sås och tillbehör, måste nog försöka att få receptet av kocken om han lämnar ut den… ni vet kockar och deras recept, hihi
Färsbiffar med ädelost och pinjenötter. Kalkonkött, kyckling och fisk är mina främsta val och av dessa tre är det väl egentligen bara kalkon som kan vara svårt att få tag i för en del
Vill du ha enlite kraftigare smak, kan man gott välja en annan ädelost som tex Kvibille Ädel. Pajskal 1 1/2 dl vetemjöl1 1/2 dl diktat dinkelmjöl3/4 dl matolja/rapsolja1/2 dl vattenFyllning 1 1/2 dl riven ost300 g fryst broccoli1 pkt rökt skinka eller kalkon1 Castello Organic mild grönmögelostÄggstanning 3 ägg1 1/2 dl mjölksalt & pepparBlanda ihop ingredienserna till pajdegen. 1 pkt rökt skinka eller kalkon
Kvällens middag blir kalkon (som så ofta) och här är receptet för den som vill pröva. Kalkonfärsbiffar med pinjenötter & ädelost600 g kalkonfärs1 ägg0,5 dl gräddesalt och peppar50 g pinjenötter50 g smulad ädelostRostade grönsaker. 600 g kalkonfärs
200 g ädelost. 4-8 skivor, rökt kalkon, skinka eller någon god korv. Gör ett snitt i varje filé och lägg i 1-2 skivor av kalkon, skinka eller korven. 4 kycklingfileer 200 g ädelost. 4-8 skivor, rökt kalkon, skinka eller någon god korv
Variera mackorna med olika fyllningar som mozarella, parmaskinka eller brieost och rökt kalkon, eller ädelost och tomater, eller salami, brieost och rosésallad
kalkon. Men snåla inte med ädelosten. Stek champinjonerna och kalkonen. ädelost. kalkon. Smula ner ädelosten, blanda med grekisk yoghurt och lite agavesirap