Blanda grädde och chilisås, slå över. Smula över ädelosten. 11 dl chilisås. 1140 g gräddädelost. 1500 g falukorv 3 dl grädde 1 dl chilisås 140 g gräddädelost Salt PepparSmörj en form
Lägg hjortron och ädelost i en ugnsfast form. Smaksätt med chilisås, citron, salt och cayenne. 1 msk Heinz Ekologisk Chilisås eller ½ tsk Tomatpuré. 1 msk Heinz Ekologisk Chilisås eller ½ tsk Tomatpuré
Grillad fänkål med ädelost4 port1 fänkålsståndädelostoljaDela fänkålen i fyra delar. 0,5 st citron(er), rivet skal och juice1 tsk röd chilifrukt, hackad röd chili1 st vitlöksklyfta(or)2 msk olivolja2 msk sweet chilisåssalt och svartpepparGör dressingen och ställ åt sidan. 75 g Svenskt Smör från Arla, rumsvarmt 1 msk chilisås 1 pressad vitlöksklyfta1 tsk rivet citronskal 2 krm sambal oelek½ tsk flingsalt Lägg till i inköpslistanVispa smöret luftigt med elvisp. 1 fänkålsståndädelostolja
Smaksätt 1/3 av grundsåsen med chilisås samt riven pepparrot. Smaksätt 1/3 av grundsåsen med ädelost och en aning worcestershiresås. 0,75-1 dl chilisås. 25 g ädelost, smulad
(Om man inte gillar kummin kan man istället ha i lite grovt skurna valnötter och smulad ädelost. 1,5 dl chilisås (av mildare heinztyp). (1/2 dl smulad ädelost). 1,5 dl chilisås (av mildare heinztyp). (1/2 dl smulad ädelost)
(Jag fick ta ädelost, då gorgonzolan var slut, men det funkade lika bra) Innan maten smaskade vi på skogsbärs marmelad och kex och den underbart goda osten Reypenaer