Häll på buljong och vin och låt det koka upp,. (kortare om du använder färsk broccoli)Mixa soppan med stavmixer och hetta upp igen och tillsätt grädde, sambal och ädelost
Allt blir gott bara de får bli riktigt möra och bräsera länge i en god buljong. Fyll dom med ädelost som jag gjort här eller det klassiska med dijonsenap, saltgurka och bacon
Tillsätt buljongen, creme fraichen och osten och låt koka upp under omrörning tills såsen är slät. 1,5 dl kycklingbuljong. 125 g ädelost. 1 lök 2 vitlöksklyftor 1,5 dl kycklingbuljong. 125 g ädelost
Servera fläskfilén med ädelostsås, päron, valnötter och klyftpotatis. Fräs löken i matfettet, häll på buljong och matlagningsgrädde, koka sakta ca 10 minuter. 3 dl hönsbuljong (vatten. 140 g ädelost
2 st grönsaksbuljongtärningar/ motsvarande mängd fond. 100 g ädelost. Tillsätt buljong och vatten, koka tills allt är mjukt, ca 20 min. 2 st grönsaksbuljongtärningar/ motsvarande mängd fond. 100 g ädelost
Tillsätt creme fraiche och buljong och koka upp, koka sedan på svag värme i 15 minuter. 4 dl kycklingbuljong. Ca 1 liter svamp (ca 400 g), gärna olika sorter 2 dl crème fraiche 5 knippen persilja 4 dl kycklingbuljong 3 shalottenlökar 2 klyftor vitlök 3 blad dragon, hackade eller ½ tsk torkad 2 msk blåmögelost av komjölk 4 msk vetemjöl 2 msk sherry (kan uteslutas) Salt Vitpeppar God olivolja till servering
Det blir en smakrik buljong som jag gör en god soppa av. Jag brukar göra soppa av den - och i mitt barndomshem var grönkålssoppa en självklarhet på annandagen - men här har den hamnat i en god paj tillsammans med knaprig bacon och smakrik ädelost
En enkel och god soppa som piffas upp med hjälp av lite ädelost och färsk koriander. 2 dl gröna linser2 morötter1 gul löksmör till stekning2 hönsbuljong1 liter vattenskal och saft från ½ citronsalt och pepparkvibille ädelost2 msk hackad korianderGör så här. Tillsätt linser, buljong och 6 dl av vattnet. 2 hönsbuljong. 1 liter vattenskal och saft från ½ citronsalt och pepparkvibille ädelost