Jag brukar ha ett gäng ligga i frysen om jag blir sugen på att göra lite snabba wienerbröd. Den kombon ihop med ett bakverk gjort på smördeg är fantastisk
Ingredienser Portioner. 4 1 lök 2 potatisar 250 g broccoli 12 dl grönsaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller tärning) 2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Till servering bröd kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Dagarna fram till jul har en tendens att inte riktigt räcka till för allt man vill hinna med, som att baka t ex, så jag var inte sen att testa det busenkla recept på havrekakor med choklad som Karin med bloggen Karins kök delade med sig av häromsistens
Jag har saknat goda wienerbröd så mycket och utan att veta att det var så här lätt. Blanda florsocker med lite vatten ca 1/2dl med knappt en tsk börja med en halv och sen häll på pytte lite åt gången tills du har fått en trögflytande kristyr, ringla snabbt fram och tillbaka över de svalnade wienerbröden och avsluta med att pudra över florsocker. ca 1/2dl med
Blanda i en del av mjölet och klicka i det rumsvarma smöret, sedan i med resten av mjölet. Man kan i stället för denna smet använda mandelmassa som man rör med lite smör och grädde till en lagom smet
Första gången jag använde det recept jag körde med, men goda blev dom. Och mina föräldrar, som kom på fika då wienerbröden stod på bordet, verkade också tycka om dom
Värm upp grädden på medelvärme. Dekorera chokladpannacottan med rabarberpinnar och granatäppelkärnor. Dukning inspirerad av eventet jag var på i veckan, med vildljung från tomten
Skär smöret i kuber blanda med mjöl och socker i mjölken. Falska wienerbrödDeg. Tryck ut degen i en långpanna med bakpapper, kakan ska vara lite mindre än bakpappret
Bäst blir det med plattor. Här kommer ett tips på snabba wienerbröd, bra att ta till om man får oväntat besök eller spontant bjuder över någon på en kopp kaffe och vill bjuda på hembakat
Det firar vi med lite godis. Bäst att tillverka själv med andra ord, så man vet vad man petar i sig. Ena gången gjorde jag den med risgrädde och valde en mjölkfri ljus choklad baserad på ris
Pensla med ägg och strö över pärlsocker eller när kakan är färdig ringla över florsocker. Kavla ut den andra degbiten till en rektangel, bred på fyllning 2, rulla ihop som en rulltårta, skär i ca 20 bitar (eller några fler, beror på hur stor långpanna du har) och ställ dem med snittytan ner på den första kakan som ligger i långpannan
Börja med vaniljkrämen, så att den hinner svalna ordentligt tills du ska ha på den. Nu när jag befinner mig i Danmark så mycket så tänkte jag att det skulle vara passande att bjuda på denna gamla favorit – wienerbröd i långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.