Efteråt hade vi förbeställt sushi från bästa stället i stan - East West Sushi. Men bästa av allt, den godaste rödvinssåsen som går att uppbringa på denna jord
Sätt ugnen på 225°. Halvtina degen i en blöt handduk. Blanda ost, peppar och mynta. Ta loss ett degark (12*12 cm) i taget och låt resten ligga kvar i handduken
En klassisk bruschetta är i mina ögon ett utmärkt exempel på italiensk mat när den är som bäst. Få men bra ingredienser, enkel tillagning men med ett mycket gott resultat
Efter vår "salladsvecka" förra veckan hade jag en massa överblivna ingredienser kvar i kylskåpet. Så därför tänkte jag göra pastasås på alla dessa kylskåpsrester som bl
Jag är uppfödd på köttgrytor av alla de slag. Min mor var expert på att koka riktigt god mustiga köttgryta, ofta på älgkött som vi fick från min morfar som var jägare
Korv stroganoff är nog betydligt vanligare på tallriken i Sverige än sin lite lyxigare fader. Det här receptet är synnerligen enkelt och innehåller inte paprika som många andra versioner gör
Jag återkommer gärna till fläskfilé när jag vill göra något festligt men ändå enkelt. Det är tacksamt att tillaga i ugn eller låta puttra i en gryta med en massa gott
På min meny står just nu Theracough, Nasoferm, Treo och jag dekorerar med pappersnäsdukar. Men det hade kunde varit värre, mycket värre så jag ska inte klaga och lägga ner mer tid på att berätta om min fysiska status
2 röda paprikor1 msk olja1/2 dl vitt vin2 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)1 dl grädde2 msk maizenaredning för ljusa såser1/2 tsk salt1 tsk socker1/2-1 krm kajennpeppar1 vitlöksklyfta 500 g fläskfilé1 msk margarin eller smör1 tsk salt1 krm svartpeppar50 g pinjenötter280 g pasta av valfri sortSkölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar
Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt. Har faktiskt aldrig gjort egen skagenröra förut utan bara köpt men det var ju superenkelt
Chips Gratäng. 500 g Fläskfilé2 Tomater1 Gul lök200 g Pepparchips eller Grillchips (mannen gillar med peppar och jag med Grill)Champinjoner (färska eller på burk)/ eller kantareller4 dl Grädde eller mjölkSå här gör man