19 Marzo
ma è tutto un altro giorno, bensì 11 Novembre, perciò mio padre è molto fortunato…perché ne ha due feste:) Ho sempre pensato che la cosa bella di avere due nazionalit non è di scegliere quale festivit seguire ma bensì quella di raddoppiarli tutte! Con questo vi lascio alla ricetta e mando tanti auguri a tutti i pap , uno speciale al mio ovviamente e a Zia Bonaria che ha condiviso la sua ricetta.
3 h
circa
300 g
farina di grano tenero tipo
240 g
di burro
700 g
di acqua
400 g
di crema pasticcera (la mia ricetta arriver dopo)
250 ml
di panna da montare
10
min
30
minuti.
8
cm
4
form
5 cm
che formerete con un movimento a spirale. Sul bordo esterno di ogni dischetto sovrapponete un anello di pasta come per formare una scodellina.
Lite pyssel är det, men i övrigt lättlagat, och kycklingen blir väldigt mör. Lägg upp direkt på tallrikar med sallad, tomat och päron i en hög på mitten och kycklingen runtomkring
I förra Buffé var det ett recept på en variant av Porchetta di fano. Där skrev man att en riktig porchetta di fano är gjord på helstekt gris som man grillar – och det har man ju inte riktigt hemma i kylskåpet eller frysen
Den här kakan serveras traditonellt vid bondbröllop i Romagna, enligt Artusi. Den påminner om en svensk ostkaka, fast med samma söta, utpräglade mandelsmak som torta di riso
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Det finns mer eller mindre traditionella versioner av arancini, och jag vågar inte alls kalla min version traditionell eftersom jag då troligen får hela sicilianska matmaffian efter mig
ParmesanostRullar. Färdig och klar att äta. Täck dem med béchamelsås och toppa med riven parmesan. Täck botten på en ugnsfast form med tomatsåsen och sätt dit lasagnestubbarna
När nötterna har svalnat helt, mixa dem i en matberedare till en mjölig lite sandig konsistens. Dessa småkakor kallas Baci di Dama, som ungefär betyder något i stil med ”kvinnans kyssar”, och visst ser de ut som små söta kyssar, med chokladfyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.