Torsk- och hummersoppa med smak av stjärnanisDu behöver. Fräs purjolöken i lite olja, slå på grädden och hummerfonden, låt sjuda ihop och smaka av med salt och vitpeppar
Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar. Slå över pernod och lägg i stjärnanis. Skala havskräftsstjärtarna eller räkorna (behåll skalet på stjärtfenan) och dela dem på längden om de är stora
Skölj äpplena och klyfta dem med skal och kärnhus. Moset går bra att frysa utan konserveringsmedel. Häll tillbaks moset i grytan och tillsätt socker, ingefära ochstjärnanis
Blåbärsglögg med kanel, kardemumma ochstjärnanis bjöd ICA på under sin julfrukost i september. Den var så världsgod att jag bara måste dela med mig till er inför adventstider
Skär sillen i mindre bitar och varva med grönsakerna i en väl rengjord glasburk med lock. Koka upp ättika, socker, vatten, stjärnanis, lagerblad och pepparkorn
Grovhacka räkorna och blanda med timjan och vitlök. Toppa med räkblandningen vid servering. Tillsätt fond, grädde, stjärnanis, sambal oelek och apelsinskal
med hålslev och koka ihop lagen tills den blir simmig. Servera med vispad grädde eller glass. vatten, socker, citronsaft, delad vaniljstång ochstjärnanis i en kastrull
När jag fick en liter färska hallon över efter att ha gjort den här pannacottapajen var det därför inget velande om vad de skulle användas till – en sylt med smak av stjärnanis
( trodde det ev skulle vara lite karaktäristisk getsmak på smöret) som jag stekte crostini i, crostini som jag sedan bredde getost på och toppade medfikonkompott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.