Idag blev det en massa nya saker för min del. Har aldrig yoghurtmarinerat kyckling förrut men det blev väldigt bra, det blev både saftigt och fick en bra smak
Vi hade några härliga gäster på besök och bestämde oss för att grilla. Deras 3,5 år gamla dotter är en mycket bestämd dam som vet vad hon tycker om och vad hon inte tycker om
Yoghurtmarinerade kycklingspett med sötpotatischips, bönsallad och tzatziki. Mitt huvud snurrar okontrollerat och benpasset jag så länge sett fram emot känns just nu som om att det kommer få utföras på ren vilja, pannbenet gör entré
Ingredienser Portioner. 4 Tahinisås 1 1/2 dl kokosmjölk 1 msk riven färsk ingefära 1 dl tahini 1/2 msk honung saften av 1/2 lime 1/2 msk srirachasås salt Spett och grönsaker ca 550 g karré av rapsgris peppar 2 hjärtsalladshuvuden 250 g broccoli Till servering 4 port ris (gärna basmatiris) 2 msk sesamfrön saften av 1/2 lime Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ett av de bästa sätten att tillaga kyckling på är definitivt när man marinerar filéerna i youghurt. Kycklingen blir helt otroligt mör och saftig, det är knappt så att man tror att det är kyckling när man tar en tugga
Här har ni en finfin lördagsmiddag som inte går av för hackor. Marinera en bit gott lamm i en yoghurtmarinad som får det att dofta magiskt i köket när du bryner köttet i panna för att sedan steka klart till perfekt rosa i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.