11 e
arrondissementet. Yard ligger i närheten av kyrkogården Père Lachaise och serverar fantasifulla franska minirätter med en twist. Enkelt men med finess och många vegetariska alternativ, liksom oväntade kötträtter som friterad kanin.
Och det är dessutom väldigt konstigt att det inte finns mer och bättre veganska alternativ på olika tapasrestauranger i Sverige (åtminstone inte i Stockholm där vego idag = ost på alla tapasrestauranger jag besökt)
Och det är dessutom väldigt konstigt att det inte finns mer och bättre veganska alternativ på olika tapasrestauranger i Sverige (åtminstone inte i Stockholm där vego idag = ost på alla tapasrestauranger jag besökt)
Tapas = goda små rätter i spansk tappning = typ det bästa jag vet -jag älskar plockmat. I måndags var jag på ett riktigt mysigt ställe i Gamla stan, Sthlm Tapas Selected
Vi delade även på en hel bakad Navat-ost som vi doppade cruditéer och bröd i. Och en av favoriträtterna för kvällen var denna ostiga och härliga oxsvanscanelones med navat-ostsås och karamelliserad lök
Tapas är perfekt som LCHF-mat, en plocktallrik med godsaker passar riktigt fint nu till sommaren. Där åt jag Räkor och Svamp i Vitlöksolja med Piri-Piri
Bre lite fyllning på en skiva toastbröd, lägg på en skiva rökt skinka och en skiva tomat. Bre fyllning på en annan brödskiva och lägg ihop som på bilden
Hittade ett recept i GP i veckan på "Köttbullar á la Provencale". 500g Blandfärs (70/30) 1 dl mjölk 5 msk ströbröd 1 ägg 1 msk ljus fransk senap 1 vitlöksklyfta 1 msk hackad färsk timjan 1 msk kalvfond salt och peppar smör o olivolja 1/2 purjolök 1 gul lök 1-2 vitlöksklyftor 1-2 mörötter 1 paprika 1 zucchini 1 burk färdig tomatsås ca 500g Blanda mjölk och ströbröd och låt det dra i 1 minut. 1-2 vitlöksklyftor. 1-2 mörötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.