Smaka av med salt och peppar och ev mer chilisås beroende på hur starkt du vill ha det. Den här brukar jag variera med lite av varje, beroende på vad jag har hemma
Som jag längtat efter wok och starka såser, krispiga bambuskott och vattenkastanjer. Jag lovar er detta recept på min biffmed bambuskott är precis lika god som på Kinarestaurang, om inte snäppet bättre
Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk salladmed tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Det ska va nu den här gråa, regniga novembertiden som vi lyxar till helgerna med utländska smaker, minnen från Grekland och härliga, krispiga färger på mat och sallad
En fräsch sallad emellanåt är inte helt fel och även här har vi Afrika som inspiration med den fantastiska chermoulan som piffar upp till helt andra smaker än vad vi är vana vid
Pensla köttet med smör-&rapsolja, salta och peppra. Grilla biffarna över glöd eller i panna. Fräs grönsakerna i smör&rapsolja och rör ner tillsammans med örter i couscousen
En välgrillad biffmed en fräsch sallad är fantastiskt gott i all sin enkelhet. Blanda salladenmed bönorna, häll på en god olivolja, krydda med salt och peppar, tillsätt de rostade tomaterna och toppa med lite grovriven parmesan
Jag hackade ingefäran väldigt grovt, har inget emot stora bitar (dessutom tog jag inte med alla ingefärsbitar vid servering, de ger mycket smak av att bara ligga i marinaden och stekas i pannan) men gör mindre om ni tycker det blir för starkt
Det här receptet har blivit en ny favorit från Maria Elia´s bok "The modern vegitarian"Biffarna har mycket smak i sig, och förutom att de är fantastiskt goda tillsammans med den något sötare homousen som görs på både morötter och kikärtor och passar perfekt med seltan i feta salladen funkar dom utmärkt att ha till matlådan dagen därpå, om det nu blir något över
Denna sallad är så god och smakrik att man helt enkelt inte vill att den ska ta slut. Undertiden blanda salladen i en skål men spara örtsaltet till sist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.