10 Jan. 15. 18. Xante tryfflar. 0kommentarer. Lite gåbortgodis. 200g mörk choklad. 2 msk xante0,75 dl gräddeKoka upp gräddenHäll över chokladen och rör tills chokladen smält och rör ner xantenLåt stå över nattenRulla till bollar och rulla i rostade, hackade hasselnötter
Lägg frukten i en bunke och tillsätt socker, potatismjöl, Xanté och kanel. Originalreceptet innehöll Calvados i stället för Xanté så har du det hemma i stället så kör på det
Blanda socker och grädde. Rör ner senapspulvret med en gaffel och vispa runt tills allt blandar sig. Kan smaksättas med en skvätt whiskey, cognac (tex Xante), eller vad man nu tycker kan passa
200 g mjukt smör, laktosfritt eller vanligt - alternativt mjölkfritt margarin2½ dl rårörsocker4 ägg1 dl päroncognac, Xanté - alternativt pressad apelsin100 g sura körsbär50 g gula russin50 g sultanrussin100 g syltade apelsinskal50 g skållad, skalad mandel50 g naturella pistaschnötter3 dl ljust bovetemjöl1 msk vaniljsocker1 msk bakpulver2 tsk fiberhuskLägg körsbär och russin i blöt i cognac några timmar eller över natten. 1 dl päroncognac, Xanté - alternativt pressad apelsin
Hade jag haft Xanté hemma hade jag skvätt lite i grädden. Jag vet att det är dålig uppdatering på bloggen och jag har haft pinsamt lite tid att kommentera på mina favoritbloggar, men det tar tid att fylla 40 år tror mig
Kaffe och avec, Matusalem Gran Reserva Rom 15 YO & Xanté. Det har trillat in en del förfrågningar på tips för nyår och även julmiddag om man är sugen på något annat än julbord
2 cl Xanté päronkonjak. Blanda allt och häll upp det i filmrullsburkar, sätt på locket där du gjort ett hål i mitten och stoppa ner en avsågad engångsätpinne i varje
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.