hacka chokladen och rör ner den. 11 dl koncentrerad apelsinjuice eller tropisk juice. 1100 g mörk blockchoklad. 1150 g rumsvarmt margarin 2 1/2 dl socker 1 tsk vaniljsocker 3 ägg 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl koncentrerad apelsinjuice eller tropisk juice 100 g mörk blockchokladsmörj och bröa en avlång form
Lägg på den andra delen av kakan och bre sedan chokladkräm på och runt hela tårtan. Kakan. Okej, nu var de övriga i sällskapet inte lika rutinerade som kakklubben när det kommer till att äta tårta, tvivlar på att det varit lika mycket kvar om alla hade ätit lika mycket som jag
Så här kommer receptet. Idag så har jag kokat chokladkola. Då drar du bort kastrullen från plattan och rör eller siktar ner chokladen och rör om det ordentligt
Hej soliga fredag. Har sett på väderappen att från och med imorgon ska vädret bli lite sämre jämfört med sommarvärmen vi haft senaste veckan så idag gäller de att passa på o njuta av de fina vädret
Återkommer om det. Det är en knaprig kakbotten (nästan lite mördegsliknande) toppad med hemkokt kolasås och ett gott chokladtäcke på toppen – precis som twixgodis
Chokladkola. Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll försiktigt upp chokladkolasmeten i den. 1/2 dl kakao. Låt allt sjuda på medelsvag värme upp till 120 grader, rör om då & då. 1/2 dl kakao
Den här gången blev det en kaka som smakar som godiset Bounty, alltså av choklad och kokos. Smält smör och kokosolja och vit choklad på svag värme i en kastrull
Recept kommer här. Häll kola smeten på pajen/kakan och ställ in i kylen så att den får sätta en stund. En jätte god kola som du kan avända som fyllning på pajer och kakor
Så det blev en paj med chokladbotten, chokladganache och kola. Chokladganache. Igår blev jag sugen på att göra något med någon sorts kola eller karamell
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.