När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. I dag gör jag syltad ingefära och det mina vänner, det är jäkligt gott
Wienerstänger är den klassiska småkakan medhallonsylt och glasyr som alltid går hem till fikat. Fördelen medwienerstänger är de är så himla lätta att baka men att de ändå smakar så himla mycket
Gör en fördjupning längs med längderna och fyll medsylt. Blanda båda mjölsorterna med hjorthornssalt och florsocker i en stor bunke och tärna ner smöret i mjölblandningen
Skölj och halvera frukten på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär squashen i ganska stora bitar och koka dem knappt mjuka saltat vatten cirka 2-3 minuter
Skumma väl under kokning så sylten blir helt klar. Häll upp lite sylt på ett fat och se om den stelnar, när den gör det häller du upp i väl rengjorda varma burkar
Den färdiga sylten hälls sedan i väl rengjorda glasburkar som sköljts med hett vatten. Vi kokar alltid en stor sats som vi spetsar till med vaniljstång och njuter av till varje pannkaka, plätt eller våffla under året
Myntan smälter in bra med övriga ingredienser. En söt och riktigt smaskig sylt. Jag använde min bakmaskin idag och då är det bara att hälla i allt och trycka på program sylt och dryga timmen senare är allt klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.