Skiva rotsaker och lök tunt, skölj inte grönsakerna då det är viktigt att all stärkelse sitter kvar. Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter och lök
Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar
Jag trädde dem på grillspett ochhalstrade dem i riktigt hett grilljärn penslade med olja. Fiskbilen från Lomma har ibland färska musslor och då gäller det att passa på
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
När man lagar mat till många kan man göra det lätt för sig och laga så många komponenter som möjligt som funkar att laga dagen innan och bara värma på vid själva serveringen
Torskrygg gratinerad i ugn med pancetta och gräslök. Både för att det är nyttigt med fisk men framför allt så ökar det ju sannerligen möjligheterna att variera både vardags- och festmaten
Alltså OJ vilken mumsig middag vi lyckades få till, jag och älskling. Vi gjorde oxfilé tornedos med potatisgratäng och cognacsås (allt för första gången) och det blev bara såå bra
Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Värm smöret i en kastrull, lägg i löken och vitlöken, fräs den i ett par minuter till den blir glansig – men inte bränd
smör och olja, till stekning. 250 g Cantadou vitlök och örter. Oxfilé400-500 g oxfilé salt peppar smör och olja, till stekning. Bengansås2 schalottenlökar sambal oelek 1 oxbuljongtärning 250 g Cantadou vitlök och örter 1,5 dl matlagningsgrädde 0,5 tsk soja 1 msk rödvin
Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar
God kötträtt med oxfile med en super god fyllning med pesto och parmesan som blir en riktig lyxrätt. Se därför till att både det så kallade huvudet och den avsmalnande spetsen på filén blir frånstyckade så att du får en jämntjock mittbit av oxfilén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.