Är du ute efter ett väldigt nyttigt bröd är det ju såklart den sylten du ska använda, men kan tänka mig att det kanske blir snäppet godare med vanlig lingonsylt
Idag gick iväg och köpte en liten burk med soltorkade tomater och resten fanns redan hemma. Klicka i creme fraichen och häll i en skvätt grädde, smula ner lite rosmarin, låt sjuda någon minut
Smörj en bunke med lite olja (för att degen skall lossa lätt) och lägg i degen. Häll ut den väl jästa degen på ett rikligt mjölat bord (knåda inte) och dela degen i tre delar med en vass mjölad kniv
Drag försiktigt i varje degbit lite och vrid 4-5 varv tills en baguette är format och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in en skål/form med 1-2dl vatten i botten av ugnen och grädda bröden i mitten av ugnen på 225´c i ca
Lägg dem i två avlånga brödkorgar mjölade med rågmjöl. Snitta dem med en vass kniv. Vänd upp limporna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare 10 minuter
De är superenkla att göra med få ingredienser. Lägg tillbaka degen i bunken och täck med plastfolie. Jag fick önskemål av min mamma att jag skulle lägga recept på baugetterna jag gjorde i måndags
Linda in brödet i bakdukar medan det svalnar. Behöver fylla på brödförrådet och bakade därför två varianter av lingonbröd, ja lingonen ser man inte ett spår av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.