Vittbröd med levainDu behöver. Vik samman bröden försiktigt och lägg dem i korgarna med skarven nedåt, eller mjöla en bakduk, lägg på bröden och dra upp duken mellan varje bröd
Jag äter sällan vittbröd längre med undantag för kafebesök och restauranter som serverar det och crostinis (små tunna skivor av bröd som du dränker i olja och gräddar i ugnen tills gyllna med pålägg som ostar, honung, sylt, skinka osv), det kan man använda det här receptet/brödet till, forma bara degen till baguetter istället för att fläta
Knåda brödet och tillsätt försiktigt mer mjöl tills det inte klibbar så mycket. Men det blir lika bra om man fördelar brödet direkt ner i formarna när du knådat klart
Grundrecept för vittmatbröd. Mjölk ger mindre porer i brödet men bättre färg på brödet. Vatten ger storporigt bröd som inte lika lätt blir gyllenbrunt vid bak
Ett underbart gott vittbröd med en seg och god skorpa. Det bakas i en brödform och jag tycker det är trevligt att “bröa” med solrosfrön men det går lika bra med mjöl el glutenfritt ströbröd
Användbart basbrödIngredienser. 4 dl vatten 1 msk fiberhusk1/2 dl rapsolja450 gr mjölmix20 gr krossat bovete25 gr jäst eller 2 tsk torrjäst1 tsk saltI Bakmaskinen
Gick igenom mitt skafferi och hittade en påse med brödkryddor som jag fick förut. var inte det så svårt att övertala mig själv om att jag faktiskt borde testa att baka bröd
Det här brödet är fylligt och gott samt har lite fibrer. Ett perfekt allroundbröd alltså. 4 sött bröd, brun skorpaTips. Tillsätt 1 msk fiberhusk och låt svälla tillsammans med sojamjölken i 10 minuter innan resten av ingredienserna - om du vill ha ett bröd som håller ihop ännu mer men som då blir mer "gummiaktigt". 4 sött bröd
Matbrödet för dig som bara vill vara snäll mot magen eller dig som inte tål gluten eller laktos. Häll smeten i en avlång brödform och låt jäsa under bakduk i 35-40 minuter
(ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott
Det här brödet har jag bakat två gånger de senastetvå veckorna och det är så gott. Vill man inte ha hela frön i brödet går det säkert bra att finhacka pumpafrön och solrosfrön
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det här brödet är så gott. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Bröd och Bullar. Det här är det godaste brödet, enligt mig och min familj. Kryddningen av brödet varierar jag mellan brödkryddor, kryddblandningen sju kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.