Imorgon bjuds det på rester från dagens middag som bestod av baconlindad fläskfiléoch blomkålsmos. Idag är min sista lediga dag sedan ett par veckor och som vanligt kommer paniken krypande lite grann
Putsa filén fri från hinnor och senor. Skär vitlöksklyftorna och aprikoserna i mindre bitar. Stick in en vass kniv här och där på filén och fyll utrymmet efter kniven med växelvis vitlök och aprikoser
Fläskfilé med pesto och vitlök. Finaste lillasystern ställde sig vid spisen igår och lagade mat till mig och makarna medan jag fick ligga på sängen och vara skör och läsa skräproman
" Shahi Jeera, Indian name = Caraway, English name, also known as meridian fennel, or Persian cumin "Stek hel fläskfilé i het panna med smör, olja eller ghee, salt och peppar, så det blir stekyta på alla sidor
Skiva fläskfilénoch stek den i rapsolja salta och peppra. salt och peppar. Skiva purjolöken, finhacka vitlöken och stek dem mjuka i olja salta och peppra
Där serverades bollarna tillsammans med tomatsås som fyllning i baguetter, men jag valde istället att servera bollarna med ugnsstekt potatis och en smakrik örtsås (ett omgjort recept på en sås till kycklingfärsbiffar från Hemmets Journals matkalender)
Vi valde middagspannan med smak av Balsamico & Rostad vitlök som beskrivs så här av Kelda "En komplex och lyxig smak som är lite mer avancerad att göra själv från grunden, samtidigt är det en populär smak till kötträtter"
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Diskussionerna handlade om att fläskfilé inte riktigt faller på läppen då denna del oftast är ganska torr och inte smakar så mycket och hur man skulle göra för att denna omtalade grisdel skulle kunna tillagas på ett bättre sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.