- kyckling blir bara mer och mer populärt och går att variera i oändlighet. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
- kyckling blir bara mer och mer populärt och går att variera i oändlighet. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
När jag växte upp åt vi alltid helstekt kyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
Här har jag blandat kycklingmed potatis och lite olika grönsaker, paprika, tomat, purjo mm. Med timjan och vitlök blir det en ljuvlig smak till såsen också
Häll på grädde och fond, samt riv över parmesan, krydda ev med salt och peppar. ½ dl kycklingfond. Såsen kommer att skära sig, men det är det som är själva grejen med den här maträtten
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Skär kycklingen, paprikorna och zucchinin i bitar och hacka löken. Rör ner linserna och vattnet som är kvar efter kokningen och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.