Skiva rödlökarna i halvmånar. Till en JÄTTEFORM med minst 6 portioner400 g pastaCa 4 dl köttfärssås1 zucchini2 röda lökar5 dl standardmjölk (eller matlagningsgrädde om du vill ha det lite krämigare ändå)3 msk vetemjöl3 dl riven smakrik ostFlytande smör/rapsoljaSalt, svartpeppar och vitpepparOlivoljaGör så här. 2 röda lökar
Om man helsteker kyckling och fyller den med örter & vitlök så får man saftigt kött och smakrik sky. Finhacka – och nu pratar vi verkligen finhacka – lök, vitlök och örter
Skala syltlökarna och vitlöken och blanchera dem i kokande saltat vatten i 2 minuter. Fyll formarna med ca 1/3 av smeten och lätt en vitlöksklyfta med lite timjanblad i mitten av hälften och en pärllök i mitten på den andra hälften
Kläm ut lök och vitlök. Mixa pumpa, lök, vitlök, citronskal, vispgrädde och honung till en tjock pure. Baka hel pumpa och hel lök cirka 50 minuter på plåt och vitlök cirka 20 minuter. 2 små gula lökar. 4 vitlöksklyftor
Lägg nu i ansade broccolibuketter, gula ärter och kikärtor tillsammans med urkärnad och grovt tärnad paprika, stekt gul lök och krossade vitlöksklyftor
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöks och persiljesås. 1 klyfta riven vitlök eller 2 tsk vitlökspulver. Servera med en dip, jag blandade ihop hemmagjord majonnäs med creme fraiche 50/50, riven vitlök, hackad persilja och lite salt. 1 klyfta riven vitlök. 2 tsk vitlökspulver
Dela vitlöken i klyftor. Slå av vattnet och spola av vitlöksklyftorna i kallt vatten, skala dem. Koka upp vatten i en kastrull och låt vitlöksklyftorna koka cirka 1 minut. Efter tre dygn hälls vitlöken och vinägern i en kastrull, får koka upp och koka cika 1 minut. 2-3 vitlökar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.