Idag gjorde jag därför en stor gratäng medköttfärs och vitkål. Min frys brukar alltid innehålla lite "nödmat" som jag kan ta med till jobbet då det inte finns något nylagat i kylen
Fräs detta i en stor stekpanna utan att det tar färg, i rikligt med smör. I lördags hade vi ett par vänner över på en fika och vi pratade lite om mat då och kom just in på vitkålsgratäng
Smaka av med salt och peppar. I veckan kom turen till en vitkålsgratäng. Vitkål smakar ju egentligen inte så mycket så det var gott att krydda med sambal och ganska mycket salt (i alla fall med mina mått mätt som brukar vara ganska återhållsam med saltet)
Bryn smöret och stek vitkålen mjuk, tillsammans med tärnat eller strimlat fläsk. Tärna paprikan och blanda ner efter en stund tillsammans med tomatpurén
Sätt in och gratinera vitkålsgratängen, under tiden lergrytan vilar efter tillagningen. Blanda samman allt med resten av ingredienserna, låt stå i kylen en stund innan servering
Kommentarer
agnetaåkerfeldt
Enkelt att laga men ändå så gott! Kommer att göras fler gånger.
Logga in eller Registrera för att kommentera.