Den här gången har vi provatoriginalreceptet till den nu klassiska rätten Vitellotonnato. Receptet känns igen, men som vanligt är Artusisenklare än de flestasenare recept
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Jaghar ätit vitellotonnatomånga gånger men aldriglagat det förut. Rätten är också populär i Argentina där den kallas vitel thoné även om jag inte är helt säker på stavningen
En klassiskVitelloTonnatoskalagas på kalvkött (recept hittar du i min italienskareceptsamling). I likhet med originaletskadennaserveraskall, och den passar förstås perfekt på buffébordet på någon av vårens alla fester
En klassiskitalienare på likasåklassiskt vis, dvs med kalvinnanlår som huvudingrediens. Det här blev mitt bidrag på barnbarnetKonrads studentbuffé igår
Tillsätt fond, lägg i morötter, lök, salviablad, lagerblad, pepparkorn och salt. Lägg köttet i en gryta, häll på vin och vatten så att det täcker och ta upp köttet igen
Tillsätt chokladen till smörkrämen, lite i taget. Pigall. Rör om tills den är väl blandad. Rör om regelbundet med en visp så att inget fastnar på sidorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.