Vitello tonnato
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg benfri kalvstek eller kalvfilé
  • 6 dl vitt vin (fast jag brukar hälla på mer, så det nästan täcker köttet..)
  • 3-6 lagerblad (som jag brukar smula något eller dela för att frigöra smakerna)
  • blad
  • 4-6 färska salviablad (eller 1/2 tsk torkad salvia)
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl olivolja
  • 60 gram morötter, skalade och finhackade (jag brukar ta en stor morot)
  • 60 gram rotselleri, skalad och finhackad (jag tar en bit selleri)
  • 60 gram gul lök, skalad och finhackad (jag tar en gul lök och faktiskt även en eller två schalottenlökar, som jag tycker ger extra fin smak till alla marinader och såser)
  • 15 sardellfiléer, saltade eller konserverade – om du använder de saltade ska du laka ur dem enligt anvisningar på förpackningen
  • 4 hårdkokta äggulor
  • 300 gram tonfisk på burk av den bästa kvalitet du kan finna
  • 40-50 gram kapris (inlagd eller saltad – den saltade måste lakas ur först)
  • 1 tsk vitvinsvinäger, gärna med smak av dragon
  • 1 dl pressad citronjuice

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.